Spausdinti šį puslapį

Privažiuoti sunkiau, nes slidu

Automobilis Automobilis

Smar­kiai kan­dan­ti žie­ma – rū­pes­tis mies­to gat­ves ir ta­kus va­lan­čioms įmo­nėms. Pa­kraš­čiams „už­si­ba­ri­ka­da­vus“ snie­go pus­ni­mis, su sun­ku­mais su­si­dū­rė ir at­lie­kų iš­ve­ži­mo ope­ra­to­rius.

Uk­mer­gės mies­to se­niū­nė Zi­ta Pe­čiu­lie­nė pa­sa­ko­jo, jog gat­vių kel­kraš­čius, ša­li­gat­vius, ta­kus, laip­tus, aikš­tes žie­mos me­tu va­lo ir pri­žiū­ri su­tar­tį dėl šių dar­bų su sa­vi­val­dy­be pa­si­ra­šiu­si UAB „Uk­mer­gės ver­smė“. Da­lį mies­to tvar­ko jie, o da­lį – jų pa­gal kon­kur­są pa­si­rink­tas su­bran­go­vas – UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“.

Mies­to tvar­ky­mo pa­slau­gas įsi­pa­rei­go­ju­sios teik­ti įmo­nės va­lo snie­gą, bars­to sli­du­mą ma­ži­nan­čias me­džia­gas. „Jei su­si­da­ręs plik­le­dis, tu­ri tvar­ky­ti kas­dien, kai snin­ga – ir­gi kiek­vie­ną die­ną – va­ži­nė­ja trak­to­rius nuo anks­ty­vo ry­to, va­lo­ma ir bars­to­ma po ke­lis kar­tus“, – pa­sa­ko­jo se­niū­nė.

Uk­mer­gės gat­vių, ku­rios su­skirs­ty­tos į tris gru­pes, prie­žiū­ra žie­mos lai­ko­tar­piu vyk­do­ma pa­gal jų svar­bu­mą. Anks­čiau­siai ry­te pra­de­da­mos va­ly­ti pir­mos gru­pės – pa­grin­di­nės mies­to gat­vės. Jei ne­snin­ga, te­ri­to­ri­jos tvar­ko­mos re­čiau – ke­lis kar­tus per sa­vai­tę.

„Į sa­vo dar­bą įmo­nės žiū­ri at­sa­kin­gai, vi­sur gra­žiai nu­va­ly­ta – ir pa­grin­di­nės, ir šo­ni­nės gat­vės, pa­bars­ty­ta“, – pa­ste­bi se­niū­nė. „Uk­mer­gės ver­smė“ pa­rū­pi­no ir dė­žių, pri­tai­ky­tų lai­ky­ti sli­du­mą ma­ži­nan­čias me­džia­gas: „Tai – gel­to­nos ir pil­kos dė­žės su smė­liu, pa­sta­ty­tos mies­to cen­tre. Uk­mer­giš­kiai ga­li nau­do­tis smė­liu, kiek no­ri, nes dė­žės pil­do­mos. Jų yra apie šim­tą.“

Pe­čiu­lie­nės tei­gi­mu, keb­lu­mų dėl mies­to va­ly­mo pa­slau­gų kol kas ne­bu­vo ki­lę. „Nu­si­skun­di­mų iš uk­mer­giš­kių ne­tu­rė­jom. Vie­nin­te­lio su­lau­kėm iš at­lie­kų ve­žė­jo dėl to, kad ne­ga­li pa­tek­ti į dau­gia­bu­čių įva­žia­vi­mus pa­im­ti kon­tei­ne­rių, nes la­bai sli­du. Dėl pus­nų siau­riau, o ap­sun­ki­na dar ir su­sta­ty­tos gy­ven­to­jų ma­ši­nos. Ta­čiau to­kių įva­žia­vi­mų prie­žiū­ra į kon­kur­so są­ly­gas ne­įtrauk­ta, rei­kė­tų sam­dy­ti at­ski­rą ran­go­vą. Se­niū­ni­ja pa­rū­pin­tų trak­to­riu­ką, ta­čiau ne­tu­ri­me tam ga­li­my­bių“, – sa­ko ji.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)