Dėl nelegalios skulptūros kreipsis į policiją

Ši skulptūra Vienuolyno g. stovėjo vos kelias valandas. Ši skulptūra Vienuolyno g. stovėjo vos kelias valandas.

Praėjusią savaitę Vienuolyno gatvėje ant meno kūrinio „Kubas“ savavališkai pastatyta ir pritvirtinta skulptūra galėtų įeiti į Ukmergės istoriją kaip trumpiausiai stovėjusi. Savavališkai pastatytas kūrinys buvo skubiai nuimtas, o jos savininkas po kelių dienų atėjo į savivaldybę.

Pasak rajono savivaldybės atstovės spaudai Daivos Zimblienės, spėjama, kad ši metro aukščio sunki moters skulptūra ant akmeninio „Kubo“ Vienuolyno gatvėje buvo pritvirtinta naktį.

Neteisėtai viešoje vietoje pastatytą skulptūrą nuėmė savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos bei Architektūros ir urbanistikos skyrių darbuotojai. Gausiai klijais išteptą granitinį „Kubą“ specialiomis priemonėmis valandą valė Ukmergės seniūnijos atsiųsti viešuosius darbus dirbantys asmenys. Seniūnijai padaryta keliasdešimties eurų žala.

„Informuojame, kad Ukmergės miesto viešųjų erdvių vizualinės estetikos formavimo ir tobulinimo klausimus sprendžia savivaldybės mero Rolando Janicko potvarkiu sudaryta darbo grupė. Taigi, visi, kas nori meniniais akcentais papuošti miesto viešąsias erdves, įkomponuodami jose dailės ir dizaino kūrinius, pirmiausia turi kreiptis į savivaldybę bei suderinti būsimo kūrinio projektą, vietą.

O dabar labai prašome atsiliepti žmogų, kieno nuosavybė yra ši skulptūra, bei ją pasiimti“, – praėjusią savaitę buvo paskelbta savivaldybės pranešime.

Pirmadienį savivaldybės atstovė D. Zimblienė pranešė, kad skulptūros autorius atsirado. Tai skulptorius V. Žulys. Penktadienį jis lankėsi rajono savivaldybėje, bet kūrinio neatsiėmė.

Savivaldybė kreipsis į policiją dėl administracinės bylos už savavaldžiavimą ir turto sugadinimą iškėlimo.

Rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė sakė, kad su skulptūros savininku  V. Žuliu jokia sutartis dėl kūrinio nebuvo sudaryta. Tačiau apie jos ne vienerius metus trukusį kūrimą savivaldybėje seniai buvo žinoma.

Nenudažyta skulptoriaus V. Žulio skulptūra „Vilkmergė“, dėl kurios ne vienerius metus diskutavo ir kuriai vietą rinko Kultūros ir kūrybinės veiklos skatinimo programos komisijos nariai, atrodė panašiai, bet neatitiko pradinės minties –  ant „Kubo“ pastatytoji buvo nudažyta.

Kultūros ir kūrybinės veiklos skatinimo programos lėšomis koofinansuojami meno kūrėjų sumanymai. Lėšų ankstesniais metais buvo skirta ir minėtai skulptūrai kurti. Tačiau, pasak L. Geruskienės, ant „Kubo“ savavališkai pastatytos ryškiai nudažytos skulptūros mintis visiškai neatitinka pradinės idėjos, kuri buvo derinta su autoriumi.

Savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyr. specialistas Kęstutis Sabaliauskas patikslino, kad V. Žulio skulptūra pirmadienį tebebuvo saugoma savivaldybėje. Su autoriumi aptarta, kad skulptūrą jis turėtų atsiimti, o jei nori derinti jos pastatymą mieste, turi kreiptis su pasiūlymu dėl vietos jai.

Pasak K. Sabaliausko, Vienuolyno gatvėje ant „Kubo“ kito kūrinio statyti neplanuojama.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+15 # fff 2016-07-25 21:46
o kas paduos i teisma kubo kurejus, kurie sugadino visa vaizda?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # UKMERGIETIS 2016-07-26 15:21
Kas tie paslaptingieji kubo kurėjai ,padare toki mena ,pats kubas kaip grybas isdygo niekas nemate kada.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Valdas 2016-07-26 15:51
Manau svarbu, kad kas nors apskritai juda ir sugeba kurti. Kad ši istorija, sujudino ir pagyvino miesto gyvenimą :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Koaliukas 2016-07-26 23:40
koks jis bebutu-nevykes,vykes menas,bet zmogus stengesi...nedarykim kriminalo ten,kur jo nera.Nenusimink,Virginijau,visi didieji menininkai buvo pripazinti po mirties...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Birutė Babravičienė 2016-07-28 00:57
ar toj Ukmerges laikas užkonservuotas...?
http://www.gzeme.lt/?s_id=1&n_id=5376
2010-10-26 visi dalinosi lūkesčiais kokia graži bus Vilkmergė-Globėja...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų