Gyventojų nuogąstavimus dėl esą trukdysiančio šaligatvio po langais savivaldybės specialistai vadina nepagrįstais… Gedimino Nemunaičio nuotr. Gyventojų nuogąstavimus dėl esą trukdysiančio šaligatvio po langais savivaldybės specialistai vadina nepagrįstais… Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nerimsta aistros dėl niekaip nebaigiamos tvarkyti Veterinarijos gatvės, kurioje pradedama ir naujų darbų. Tačiau kai kuriais jų, pavyzdžiui, tiesiamais naujais takais gyventojai stebisi, vadina neapgalvotais.

„Ukmergės žiniose“ ne kartą rašėme apie tai, jog gerokai užsitęsusi Veterinarijos gatvės rekonstrukcija tapo galvos skausmu ne tik gyventojams, bet ir ją tvarkančiai įmonei. UAB „Ukmergės keliai“ generalinio direktoriaus Vyto Kromelio teigimu, nesulaukiant pakankamo darbų finansavimo, rekonstrukcijos tiesiog neįmanoma užbaigti.

Tuo metu gyventojai mano, kad ir pats gatvės tvarkymo projektas parengtas ne visai tinkamai. Savo pastebėjimus išsakė Veterinarijos gatvės 12 name gyvenanti ukmergiškė.

Pasak jos, šioje gatvės dalyje vienoje pusėje – šeši daugiabučiai, kitoje – dvi ugdymo įstaigos ir pieva tarp jų. „Šaligatvis, nutiestas prie daugiabučių, – platus, beveik 2 metrų pločio, nors tuo „bulvaru“ praeiviai buvo ir tebėra reti. O dar bus šaligatvis ir kitoje gatvės pusėje, dabar tik vieta paruošta. Vairuotojai svarsto, kad geriau būtų padaryta platesnė važiuojamoji dalis vietoje nenaudojamo šaligatvių ploto, jei jau taip dosniai švaistomos lėšos“, – įsitikinusi skaitytoja.

Maža to, anot jos, yra ir daugiau nuostabą keliančių projektuotojų sprendimų.

„Liūdniausia minėto 12 namo pirmos ir antros laiptinių pirmo aukšto gyventojų ateitis, mat šis namo galas atsikišęs į gatvės vidurio pusę. Todėl projekte numatytas tiesus šaligatvis, išardžius į važiuojamąją dalį dabartinį seną šaligatvį, turi eiti po pat šios namo dalies langais. Praeiviai eis po langais, o aukštesni, ištiesę rankas, galės pabelsti į langus. Mums ypač „smagu“ bus naktį prabusti nuo panašių dalykų“, – stebisi moteris.

Sako, net didmiesčiuose neteko matyti taip nutiestų šaligatvių: „Juk galima palikti žemės tarpelį kaip, pavyzdžiui, priešais esančios S. Daukanto gatvės namą, kad būtų dar ir saugu. Įdomu, ar statybos taisyklės leidžia taip po langais, sulig namo pamatais, tiesti šaligatvį. Juolab kad šalia važiuojamoji ar kokia ten dalis daroma plati kaip turgaus aikštė, o už namo kampo – dar didesnė aikštė...“

Gyventoja piktinosi, kad ši rekonstrukcija – tikras neūkiškumo pavyzdys.

Pasak rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialisto Vyginto Dubausko, susisiekimo komunikacijų (gatvių) ir inžinerinių tinklų paskirties statinių šioje gatvėje rekonstravimo projektas parengtas vadovaujantis LR įstatymais, statybos normatyviniais dokumentais bei standartais. Atlikta šio projekto bendroji ekspertizė, kelių saugumo auditas.

„2015 metų balandį projektiniai pasiūlymai buvo pristatyti visuomenei, dalyvavo ir Veterinarijos gatvės gyventojai. Prieštaravimų ar pasiūlymų negauta“, – teigė jis.

Pasakojo, kad Veterinarijos gatvės trasa suprojektuota, prisiderinus prie esamos situacijos, važiuojamosios dalies plotis – 5,5 m, kaip ir, anot jo, buvo. „Teritorija tankiai apgyvendinta, yra visuomeninių įstaigų, todėl šaligatvių bei pėsčiųjų ir dviračių tako pločiai parinkti, kad pėstieji ir dviratininkai galėtų saugiai judėti“, – aiškino specialistas.

Jo teigimu, svarstymas, kad galėtų būti platesnė važiuojamoji dalis, kertasi su eismo saugumo reikalavimais gyvenamuosiuose rajonuose: „Kuo platesnė važiuojamoji dalis, tuo didesnė pagunda nedrausmingiems vairuotojams nesilaikyti leistino greičio, didesnė eismo įvykių tikimybė.“

V. Dubauskas taip pat pasakojo, kad šaligatvis ties Veterinarijos g. 12 namo I ir II laiptinėmis suprojektuotas už namo nuogrindos, palangės, jo teigimu, „yra pakankamai aukštai“. „Todėl pėsčiųjų judėjimas šaligatviu nesukels jokių nepatogumų ten gyvenantiems žmonėms, – tikino pašnekovas. – Be to, ties minėtomis laiptinėmis vaikščios tik tų laiptinių ar namo gyventojai, nes kitiems gyventojams toje vietoje nėra jokių traukos centrų.“

„Turgaus aikšte“ ir „dar didesne aikšte“ skaitytojos vadinamos vietos, pasak pašnekovo, yra suprojektuotos automobilių aikštelės, skirtos Veterinarijos g. 12 ir S. Daukanto g. 73 gyventojams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+10 # Stasys 2017-05-15 09:15
Tokios prastos valdžios Ukmergė jau senai neturėjo. Kiek žinau kelininkai siūlė darbus padaryti avansu dar praeitais metais. Bet meras patingėjo užpakalį pakelti sprendžiant šį klausimą, geriau nuėjo kino seansan saldainių dalinti ir prieš foto objektyvus pasipuikuoti. Gėda :sad:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # gerai 2017-05-15 10:06
užtai į piliakalnį kelias veda :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # dgf 2017-05-15 10:26
kada pasilej kelia tvarkysit, auuu kelininkai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # dgf atsakas 2017-05-15 10:33
kelininkai prie Europos sąjungos paramos į piliakalnį
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų