Ligoninės pašonėje kuriamas šiuolaikiškas parkas

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Prie VšĮ Ukmergės ligoninės pastarąsias dvi savaites vyksta intensyvūs darbai.

Vilniaus bendrovė „Revestus“ čia pradėjo pirmuosius šiuolaikiško visuomeninio parko įrengimo darbus – klojami požeminiai ryšių, vandentiekio ir lietaus nuotekų tinklai.

„Susiduriame su tam tikrais suvaržymais – juk šalia yra ir greitosios medicinos pagalbos, ir ligonių priėmimo skyriai. Turime nepertraukiamai užtikrinti jų darbą, tad visus žemės kasimo darbus deriname iš anksto, stengiamės juos kuo greičiau atlikti“, – sakė bendrovės „Revestus“ statybos projektų vadovas Aivaras Jasalinis.

Projektą „Visuomeninės parko teritorijos infrastruktūros Ukmergės mieste, Vytauto g. 105 ir Anykščių sk. 4, statyba“ Ukmergės rajono savivaldybės užsakymu parengė bendrovė „Eurointegracijos projektai“. Paskelbtą viešą rangos darbų konkursą laimėjo bendrovė „Revestus“, su kuria pernai birželio mėnesį ir buvo pasirašyta rangos darbų sutartis

Beveik 55 tūkstančių kvadratinių metrų teritorijoje numatyta pašalinti menkaverčius medžius ir krūmus, apgenėti esamus medžius, sutvarkyti ir sustiprinti čia esančių vandens telkinių pakrantes, įrengti dvi automobilių stovėjimo aikšteles, pėsčiųjų ir dviračių taką palei Anykščių skersgatvį, fontaną, vaikų žaidimo aikštelę, taip pat bus rekonstruoti esami takai ir įrengti nauji su trinkelių bei skaldos dangomis, atsiras viešasis tualetas, gėlynai, suoliukai, pavėsinės, bus įrengtas teritorijos apšvietimas, vaizdo stebėjimo sistema ir kt.

Bendra projekto vertė – daugiau nei 1,2 milijono eurų. Lėšos tam bus skirtos iš Europos Sąjungos fondų ir savivaldybės biudžeto.

Darbus planuojama pabaigti ateinančių metų balandžio mėnesį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Agota Ju 2019-04-09 10:01
Jei čia paveikslėlyje toks parkas bus, tai liūdna Vėl plikos erdvės be medžių. Iš kur ta neapykanta medžiams?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų