Mieste ketinama įrengti ir naujų želdynų

Kultūros centro aikštė „pasipuošė“. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kultūros centro aikštė „pasipuošė“. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergė prieš savo gimtadienio šventę puošiasi. Gyventojus bei miesto svečius ir šiemet džiugins gėlynai.

Šiemet daugiamečių želdinių įrengimo keliose miesto vietose konkursą pirmą kartą laimėjo UAB „Grožio idėja“. Pasak miesto seniūnijos vyresniosios specialistės Sandros Dutkuvienės, gėlių jie pasodins ir prie centrinio pašto bei miesto laikrodžio.

Pagal sutartį „Grožio idėja“ įrengs iš viso penkis gėlynus.

„Dėl landšafto dizaino, tiksliau – apsodinimo schemos taip pat pasinaudosime UAB „Grožio idėja“ pasiūlymu“, – sakė S. Dutkuvienė.

„Pateikėme keletą sprendimų dėl vienmečių želdinių dizaino, – pasakojo „Grožio idėjos“ kraštovaizdžio dizainerė Jurga Olisevičienė.

– Darbus sutartyje nurodytuose plotuose turime atlikti iki gegužės 26 d. Įrengsime kelis visai naujus želdynus iš žydinčių krūmų ir visžalių augalų, šiek tiek dekoruosime daugiametėmis gėlėmis.“

Augalus, anot jos, rinko pagal atsparumą, nereiklumą ir dekoratyvumą: „Iš dekoratyvinių augalų kuriame žydinčius želdynus, kurie nereikalautų didelių lėšų priežiūrai ir džiugintų gyventojų akis.

Aišku, tokio tipo želdiniai save atskleis tik po poros metų, bet tai – ilgalaikė investicija, kuri su metais ne nuvertėja, o kaip tik brangsta.“

J.Olisevičienė pasakojo turinti daugiau kaip 20 metų patirties įvairiai želdinant tiek viešas, tiek privačias teritorijas.

Gėlynų priežiūros paslaugos bus perkamos. Tuo rūpinasi miesto seniūnė Zita Pečiulienė. Tačiau ji iki kitos savaitės atostogauja.

„Gėlių sodinukus pirksime ir žolę purkšime patys – miesto seniūnija. Konkursą apklausos būdu vykdysime tik dėl kitų gėlynų sodinimo bei žolės, kurią ketinama pakloti, pirkimo“, – sakė seniūnijos vyresnioji specialistė S. Dutkuvienė.

Ukmergiškiai taip pat pastebi labai gražiai gėlėmis papuoštą kultūros centro aikštę. Pagyrų dėl gėlyčių spalvų negailėję skaitytojai teiravosi, kas tuo pasirūpino.

Aikštėje pastatytos piramidės apsodintos UAB „Oliseta“, gėlių sodinukai – iš Prano Rimando Olisevičiaus gėlininkystės ūkio. Miesto gėlynais seniau ši įmonė rūpinosi kelerius metus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+7 # Zita 2019-05-20 10:57
Išrinkome naują valdžią,tikimės miestas ir toliau gražės.Bet mes senjorai labai pasigendame miesto gatvėse suoliukų.pvz.einant tokia ilga Maironio gatve iš bažnyčios-nėra kur prisėsti ir pailsėti.Jūs važiuojate ir to jums nereikia.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Darius 2019-05-22 15:07
BUKITE ISRADINGESNI SUKURKIT GRAZESNE APLINKA O NE BPIUDUOSE SUDETAS GELES
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # pitti gerardo 2019-07-04 15:03
Aš gavau 30 000 eurų paskolą iš ponia ROSA BORRIELLO, kuri padėjo man šypsotis jai, kad galiu atlikti savo namo užbaigimą ir ji taip pat tarnauja daugeliui mano kolegų daugiau Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su juo el. Pašto adresu:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų