Sutvarkytame skvere bus ir neįprastas – seniūnijų – žemėlapis

Vilkas ir jo pagrobta vaidilutė šiuo metu – statybvietėje. Gedimino Nemunaičio nuotr. Vilkas ir jo pagrobta vaidilutė šiuo metu – statybvietėje. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje atliekami Vilniaus gatvės skvero, kuriame – miesto legendą pasakojanti skulptūra, rekonstrukcijos darbai. Vaizdas čia ir šalia esančiose teritorijose pasikeis iš esmės. Šie darbai kainuos daugiau nei 850 tūkst. eurų.

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Tadas Balžekas pasakojo, kad įgyvendinamas projektas „Skvero (kitos paskirties inžinerinių statinių) Ukmergės m., Vilniaus g. 90C, statybos darbai“.

Darbai apima ne tik prie pašto esančią aikštelę, kurioje yra vilko ir vaidilutės paminklas, bet ir aplinkines erdves, taip pat už pastato esančią Miškų gatvę. Šiuo metu čia vyksta darbai toje vietoje, kur buvo įsikūręs turgelis, stovėjo atliekų konteineriai.

Tvarkomose vietose bus paklota moderni danga, įrengti nauji šaligatviai, pėsčiųjų takai, automobilių stovėjimo vietos, žadama įrengti šiuolaikišką apšvietimą. Taip pat atsiras stovų dviračiams, šiukšliadėžių.

Projekto pristatymo visuomenei renginiuose buvo kalbama apie neįprastą žemėlapį. Iš tiesų, aikštėje, kaip yra nurodoma projekte, bus įrengta nauja danga: granito plokštės bei trinkelės – Ukmergės seniūnijų žemėlapis su miestelių žymėjimais bei jų atstumais. Numatyti metalinių raidžių tekstai, miestelių herbai, kurie bus frezuoti iš nerūdijančio metalo.

Įgyvendinant projektą aikštėje planuojama įrengti LED apšvietimą po suolais bei bendrąjį apšvietimą parko šviestuvais, automobilių aikštelės ir pėsčiųjų takų apšvietimą gatvės šviestuvais.

Tarp numatytų naujų objektų tvarkomoje teritorijoje taip pat – pėsčiųjų takas palei „Pivonijos“ parduotuvės pastatą ir šone priešais jį esančius daugiabučius. Šioje vietoje nebeliks medinių paviljonų bei stoginės.

Atsiras naujas 3,5 m pločio pravažiavimas tarp Vilniaus ir Miškų gatvių, dengtas asfaltbetonio danga, bus įrengti kelio ženklai. Šalia pravažiavimo – dviejų krypčių po 2 m pločio šaligatviai.

Kiti nauji objektai – lengvų konstrukcijų stoginės su mobiliais stelažais bei, žadama projekte, darbo vietos panoraminėms stebėjimo kameroms.

Bus atnaujinta šaligatvio prie Miškų g. ir Vilniaus g. betono plytelių danga, atstatyta Miškų gatvės asfalto danga, sutvarkyta veja.

Visi šie darbai nesusiję su šiuo metu vykdoma Vilniaus gatvės šaligatvių rekonstrukcija ir atliekami pagal atskirą projektą. Jie finansuojami Europos Sąjungos lėšomis pagal 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiklos programą „Miestų kompleksinė plėtra“.

Pasak Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialisto T. Balžeko, rangos darbus atlieka UAB „Revestus“ iš Vilniaus. Jų vertė – 856 460,57 Eur su PVM. Vadovaujantis rangos sutartimi, darbų pabaiga numatyta kitų metų balandį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+1 # Lietuvaitas 2019-06-28 11:16
:cry: :cry: :sadxd: :sad:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # pitti gerardo 2019-07-04 14:52
Aš gavau 30 000 eurų paskolą iš ponia ROSA BORRIELLO, kuri padėjo man šypsotis jai, kad galiu atlikti savo namo užbaigimą ir ji taip pat tarnauja daugeliui mano kolegų daugiau Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su juo el. Pašto adresu:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų