Medžių miesto centre liks

Miestas neliks be medžių. Gedimino Nemunaičio nuotr. Miestas neliks be medžių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Žmonės jautriai reaguoja į šiomis dienomis Ukmergės miesto centre – Kęstučio aikštėje ir Draugystės  skvere – retinamus medžius.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad prasidėjo paruošiamieji projekto „Ukmergės miesto centro viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymas, I etapas: Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis įrengimas“ darbai ir kertami šio projekto sprendinių įrengimui trukdantys medžiai.

Skelbiama, kad Kęstučio aikštėje ir prie gatvės bus pašalinti 7 medžiai (uosis, kaštonas ir mažalapės liepos), o visi kiti – 33 – lieka augti.

Draugystės gatvės skvere neliks 6 medžių (miškinės kriaušės ir mažalapių liepų). Lieka augti 10.

Šiuo projektu numatyta atsodinti 16 medžių – mažalapių liepų. Po 8 Kęstučio aikštėje ir Draugystės skvere. Taigi, minėtose vietose nukirtus 13 medžių, tarp kurių, beje, nemažai yra pažeistų puvinio, jų vietoje bus atsodinta net 3 daugiau.

Prieš gaunant leidimą kirsti minėtus medžius, Ukmergės rajono savivaldybės administracija du kartus – gegužės 2-ąją ir spalio 24 dieną – kvietė visuomenę į viešus pristatymus, kurių metu buvo svarstomi projektuotojų ir specialistų pateikti pasiūlymai numatomam želdinių tvarkymui minėtose miesto centro viešosiose erdvėse. Deja, sulaukta labai mažai aplinkai neabejingų Ukmergės gyventojų.

„Lietuviui medis visais laikais buvo svarbi vertybė. Suprantame, kaip yra svarbu išsaugoti gyvosios gamtos zonas mieste, tad kaskart stengiamės rasti kompromisą, priešpriešos su visuomene neturi būti. Tačiau privalome išvengti ir pavojingų situacijų – senų, stipriai ligų pažeistų ir grėsmę keliančių medžių neturėtų likti.

Ateityje, svarstant tokius projektus, labai norėtųsi didesnio gyventojų aktyvumo, kad daugelį klausimų būtų galima išsiaiškinti, juos išspręsti, kol viskas dar yra „popieriuje“, o ne jau vykdymo stadijoje“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+9 # Aha 2019-11-20 19:12
Ukmerges centro genocido pradzia :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # A 2019-11-21 06:29
Siaip suskaiciavus kiek ukmergej medienos perdirbimo imonju tu medziu reiktu pasodinti gerokai daugiau. Matot kas daros su klimatu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų