„Jaunimo koordinatoriai rajonuose – mūsų partneriai ir draugai įgyvendinant visus darbus“

„Jaunimo koordinatoriai rajonuose – mūsų partneriai ir draugai įgyvendinant visus darbus“ „Jaunimo koordinatoriai rajonuose – mūsų partneriai ir draugai įgyvendinant visus darbus“

Savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai yra svarbus partneris įgyvendinant jaunimo politiką regionuose ir jaunimo garantijas, kasmetiniame savivaldybių jaunimo reikalų koordinatorių suvažiavime dėkodama už jų veiklą pabrėžė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

„Savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai yra arčiausiai rajonų jaunimo, todėl visuose mūsų jaunimui skirtuose darbuose jaunimo koordinatoriai – vieni pagrindinių partnerių“, - sako A. Pabedinskienė.

Jie atlieka ypatingą vaidmenį identifikuojant ir surandant niekur nesimokančius ir nedirbančius, neaktyvius jaunuolius, kad būtų galima juos įtraukti į Jaunimo garantijų iniciatyvos veiklas ir paskatinti mokytis, įgyti reikiamų kompetencijų, savanoriauti, padėti įsidarbinti.

Pasak ministrės, šie metai buvo skirti pokyčiams jaunimo politikoje, ypatingą dėmesį skiriant regioninei jaunimo politikai. Startavo regioninės jaunimo politikos stiprinimo 2015-2017 veiksmų planas, kurį įgyvendinant buvo paskelbti du nauji – Jaunimo iniciatyvų projektų finansavimo bei Tarpinstitucinio bendradarbiavimo jaunimo srityje programų finansavimo 2015 metais – konkursai. Susidomėjimas konkursais buvo išties didelis – sulaukta beveik 300 projektų paraiškų.

Šiais metais toliau sėkmingai vyko atvirųjų jaunimo centrų ir erdvių plėtra: konkurso būdu finansuota 15 atvirųjų jaunimo centrų ir 23 atvirosios jaunimo erdvės. Siekiama, kad iki 2019 metų visose savivaldybėse būtų bent po vieną atvirąjį jaunimo centrą ar erdvę. Šiuo metu jų nėra tik 9 savivaldybėse.

Taip pat atsižvelgiant į rugpjūtį Vyriausybės patvirtintą jaunimo politikos teisėkūros kryptį, orientuotą į efektyvų jaunimo politikos koordinavimą ir paslaugų jaunimui teikimo stiprinimą, šiuo metu kaip tik yra rengiamas jaunimo politikos pagrindų įstatymo pakeitimo projektas, kurį netrukus planuojama pateikti derinti suinteresuotoms institucijoms.

Įgyvendinant pakeitimus, jaunimui bus suteikta daugiau galimybių dalyvauti visuomenės gyvenime bei darbo rinkoje, todėl mažės nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių jaunų žmonių Lietuvoje, daugės aktyvių jaunuolių. Šiuose pokyčiuose ypatingas dėmesys bus skiriamas savivaldos lygmeniui, esančiam arčiausiai žmogaus.

Dvi dienas truksiančiame susitikime su savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriais bus aptartos svarbiausios jaunimo politikos aktualijos, problemos, išsakyti lūkesčiai, jaunimo reikalų koordinatoriai dalinsis gerąja patirtimi. Renginį organizavo Nacionalinė jaunimo reikalų koordinatorių asociacija kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų