Fenomenai automobilių rinkoje, kurie iš ties stulbina

Fenomenai automobilių rinkoje, kurie iš ties stulbina Fenomenai automobilių rinkoje, kurie iš ties stulbina

Pastarųjų kelių metų ekonominiai rodikliai aiškiai rodo augančią automobilių paklausos tendenciją. Tai vyksta dėl kelių esminių priežasčių: kylančių algų, gerėjančios ekonominės padėties ir kur kas palankesnių palūkanų sąlygų.

Pažvelkim į viską atidžiau. Nors žmonės dažnai skundžiasi ir netgi tvirtai tikina, kad ekonominės padėties gerėjimas net su žiburiu sunkiai įžvelgiamas, o algų kilimas – tik mitas, vis tik, statistikos departamento duomenimis, lyginant pastarųjų penkių metų duomenis, vidutinis atlyginimas išaugo gana ženkliai. Taipogi, kalbant apie bendrą ekonominę situaciją yra pastebimas vartojimo augimas, kas skatina didesnę pinigų cirkuliaciją.

Tačiau svarbiausias ir, bene, esminis veiksnys, skatinantis automobilių paklausos augimą yra kur kas žemesnės paskolos bei lizingo palūkanų normos bei palankesnės skolinimosi sąlygos. Pasak Gitano Nausėdos, SEB banko finansų analitikas pastebi, kad lyginant šių metų paskutinius du ketvirčius su ankstesniais metais, lizingu automobiliui įsigyti pasinaudojo netgi 75 procentais daugiau žmonių. Skaičiai verčia aiktelėti, tačiau panašu, kad žmonės supranta kokią auksinę progą jie turi. Kai palūkanų normos nukrito vos iki kelių procentų, perkant tokį ilgaamžišką pirkinį kaip automobilis, sutaupyti galima iš ties nemažai. Anksčiau esant nepalankioms skolinimosi sąlygoms, dažnas turėdavo rimtai pasvarstyti prieš pasinaudodamas šiomis paslaugomis, kadangi palūkanų normos priversdavo smarkiai pakratyti kišenes. Dabartinėmis skolinimosi sąlygomis, palūkanos tikrai nevers susiveržti diržų, o kiekvienas turi puikiausią galimybę vairuoti savo svajonių automobilį.

Taipogi pastebimas įdomus fenomenas pirkti automobilius iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV). Pastebima, kad tie patys automobiliai iš JAV yra kur kas pigesni nei Lietuvoje. Verta pabrėžti tai, kad kainos skirtumas labiau pastebimas naudotų bei su defektais esančių automobilių rinkoje. Vis tik, net ir sudėjus visus transportavimo mokesčius bei remonto kainas, tą patį automobilį galima įsigyti kur kas pigiau nei gimtojoje Lietuvoje. Tam yra keletas esminių priežasčių. Amerikoje žmones turi mentalitetą neprisirišti prie daiktų ir nuolat juos keisti, o ir ekonominiu požiūriu jiems kur kas labiau apsimoka pirkti naują automobilį nei taisyti senąjį. Itin palankios naujo automobilio įsigijimo sąlygos ir aukštos remonto sąnaudos turi stiprų svertą, kuriuo remiasi daugelis amerikiečių.

Kalbant apie pardavimus, įdomu tai, kad apart pardavimų Lietuvoje, gudresni lietuvaičiai veža naudotus automobilius į Vokietiją. Niekam ne paslaptis, kad Vokietijoje ekonominis lygis yra ženkliai aukštesnis nei Lietuvoje, o kainų skirtumas taip pat yra ryškus. Šiuo principu remiantis, turint naujesnį automobilį, kuris vis dar yra paklausus net ir ekonomiškai stiprioje šalyje, jį parduoti galima kur kas brangiau. Taigi, automobilių pardavimas Vokietijoje yra dar vienas fenomenas, kuriuo mėgsta pasinaudoti dažnas.

Vis tik, neverta puoselėti parduoti savo automobilį už kosminę kainą, jeigu jis jau yra pasenęs. Senesni automobiliai nėra paklausūs išsivysčiusiose šalyse, kadangi jų standartais žvelgiant naudotas automobilis turi kur kas vertingesnę reikšmę.

Lietuvai įstojus į ES ir esant nepriklausoma valstybe, atsivėrė daug prieš tai užsivėrusių durų. Tai pastebima visose srityse, tačiau auganti automobilių paklausa tiesiog perša išvadą, kad šis metas yra pats palankiausias norint įsigyti arba parduoti savo automobilį. Žemos palūkanų normos, auganti ekonomika ir plačios galimybės kiekvienam, nepriklausomai nuo finansinės būklės ar kitų aspektų, suteikia galimybę turėti savo svajonių automobilį. Žvelgiant iš ekonominės pusės, panašu, kad per artimiausius keletą metų ženklesnių pokyčių nenusimato, taigi automobilių bumas dar kurį laika turėtų išlikti savo viršūnėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų