Advokatų kontoros: renkamės tinkamiausią

Advokatas yra privatus asmuo, profesionalus teisininkas, teikiantis įvairias teismines ir neteismines teisines paslaugas. Advokato paslaugos gali būti: teisinės konsultacijos (patarimai teisiniais klausimais), teisinę reikšmę turinčių dokumentų rengimas, atstovavimas teisės klausimais, gynyba bei atstovavimas bylų procese. Todėl vos tik susidūrę su teisinėmis problemomis suskambame ieškoti mums tinkamiausios advokatų kontoros.

Advokatų kontoroje gali dirbti tiek vienas, tiek keli advokatai. Jei kontorą sudaro keli advokatai, vienas iš jų gali būti vadovaujantysis partneris. Paprastai, sudarę jungtinės veiklos sutartį, kontoroje besispecializuojantys advokatai yra partneriai, veikiantys partnerystės pagrindu. Esant didesniam teisininkų skaičiui, dažniausiai išskiriami vyresnieji partneriai. Neretai kontoroje įgyti darbo patirties turi galimybę ir teisės specialistai, studijuojantys teisę ir dar neturintys kvalifikacijos laipsnio. Jie dažniausiai dirba advokatų padėjėjais. 

Kaip minėta, advokatai gali veikti ir pavieniui, t.y. įsteigę nuosavą advokato kontorą. Mažos advokato kontoros veikla apima visas teisės sritis. Tokios kontoros paslaugas dažniausiai renkasi privatūs asmenys. Pastaruoju metu Lietuvos rinkoje pastebima tendencija, jog patyrę didžiųjų kontorų teisininkai atsiskiria ir įsteigia specializuotas mažesnes kontoras. Tokiu būdu visuomenėje kinta mažos kontoros samprata. Ji siejasi ne tik su lankstumu ir didesniu dėmesiu klientui, bet ir paslaugų kokybe, nenusileidžiančia didžiausių kontorų standartams. Tuo tarpu, tarp didesnių kontorų vis labiau ryškėja veiklos specializacijos. Jų veiklos pagrindine sritimi tampa komercinė teisė. Šių kontorų klientais dažniausiai tampa verslo subjektai  - įmonės, jų grupės, verslininkai.

Teisinių paslaugų kainodara

Teisinių paslaugų apmokėjimui advokatų kontoros kliento pasirinkimu taiko vieną iš kainodaros metodų:

×  valandinį įkainį,

×  fiksuotą kainą.

Taikant valandinį įkainį, kaina apskaičiuojama pagal teisines paslaugas teikiančio advokato laiko sąnaudas, skirtas kliento pavedimui vykdyti, dauginant iš valandinio įkainio. Dažniausiai šis metodas taikomas nestandartiniams arba tęstiniams darbams, kuriems nenumatyti fiksuoti įkainiai, ir kurių apimtis bei trukmę sunku prognozuoti. Kliento pageidavimu galima susitarti, kad jis įsipareigoja mokėti advokatui už paslaugas pagal valandinį įkainį, tačiau ne daugiau nei tam tikrą sutartą sumą. Klientui šis modelis naudingas tuo, kad išlaidos už  konkretų darbą niekada neviršys „lubų“, o advokatas prisiima visą riziką dėl darbų apimties.

Taikant fiksuotos kainos metodą, klietas įsipareigoja sumokėti advokatui iš anksto sutartą sumą už paslaugas, į kurias įeina visi sutarti darbai. Klientui šis metodas naudingas tuo, kad jam iš anksto žinoma visų paslaugų kaina.

Saugančiose savo gerą vardą advokatų kontorose dar pirminės konsultacijos metu įvertinama kliento teisinė situacija, atskleidžiama egzistuojančios rizikos bei perspektyvos, pateikiamas tinkamiausias problemos sprendimo būdas.

UAB „Teisės vartai“ įsteigė analogų Lietuvoje neturinčią advokatų paieškos platformą. Ji apjungia vienoje erdvėje Lietuvos advokatus ir juridinius bei fizinius asmenis, ieškančius teisinių paslaugų. Piliečiai be didelių pastangų gali surasti savo mieste praktikuojantį advokatą. Teisesvartai.lt platformoje nesunku rasti advokatų kontorą  pagal jūsų pasirinktus kriterijus (miestas, teisės sritis, kalba, atstumas ir kt.). Gausite jų pasiūlymus su paslaugų įkainiais, iš kurių galėsite išsirinkti Jums tinkamiausią.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų