Vertimas apostile. Kas tai?

Apostilė yra dokumento legalizavimas. Tai patvirtinimas, jog ant dokumento esantys antspaudai bei pasirašiusių asmenų pareigos yra tikros. Dokumentų tvirtinimas apostile atliekamas visuose mūsų šalies notarų biuruose. Svarbu paminėti, kad galima tvirtinti ir originalą, ir notaro patvirtintą kopiją. Tokie dokumentai galioja visose prie Hagos konvencijos prisijungusiose valstybėse.

Vertimas apostile – viena iš vertimų biuro Lisnora teikiamų paslaugų.

Kada dokumentus reikia tvirtinti apostile?

Dokumentų autentiškumo patvirtinimas būtinas, jeigu vienoje šalyje išduoti dokumentai yra naudojami kitoje valstybėje. Dokumentus galima legalizuoti arba tvirtinti apostile. Kurį būdą pasirinksite priklauso nuo to, kokioje valstybėje konkretus dokumentas bus naudojamas. Lietuvoje dokumentai apostile tvirtinami lietuvių bei anglų kalbomis.

 Kuriose valstybėse naudojami dokumentai turi būti tvirtinami apostile?

Tokių šalių sąrašas yra gana didelis: Airija Albanijos Respublika, Andoros Kunigaikštystė, Antigva ir Barbuda, Argentinos Respublika, Armėnijos Respublika, Australija, Austrijos Respublika, Azerbaidžano Respublika, Bahamų Sandrauga, Danijos Karalystė, Dominikos Respublika, Dominikos Sandrauga, Ekvadoro Respublika, Estijos Respublika, Fidžio Salų Respublika, Graikijos Respublika, Grenada, Gruzija, Hondūro Respublika bei daugelis kitų.

Visą šalių sąrašą galite rasti vertimų biuro Lisnora internetinėje svetainėje.

Šalys, kuriose oficialių dokumentų nereikia legalizuoti ar tvirtinti apostile: Baltarusijos respublika, Moldovos Respublika, Estijos Respublika, Latvijos Respublika, Rusijos Federacija, Ukraina.

Užsienio šalyse išduoti dokumentai Lietuvoje netvirtinami apostile, nelegalizuojami. Tai reikia atlikti Lietuvoje esančioje konkrečios užsienio šalies diplomatinėje atstovybėje arba kreiptis į užsienio valstybę.

Profesionalios vertimo paslaugos

Vertimų biure Lisnora teikiamos aukštos kokybės tekstų vertimo paslaugos. Jūsų patogumui, prieš užsisakant vertimą, galite peržiūrėti mūsų vertėjų atliktų darbų pavyzdžius su kainomis. Taikome nuolaidas abiturientams, studentams, moksleiviams, senjorams, lojaliems klientams, jaunavedžiams, žmonėms, planuojantiems vykti dirbti į užsienį, grįžusiems iš komandiruotės ar stažuotės užsienyje, privačių įmonių bei valstybinių institucijų darbuotojams.

Dirbame ne tik darbo dienomis, bet ir šeštadieniais. Tai ypač patogu tiems klientams, kurie darbo dienomis negali sutvarkyti tokių reikalų. 

Vertimo kainos

Jos priklauso nuo teksto ilgio, sudėtingumo, vertimo kalbos, darbo atlikimo skubumo. Vertimas raštu yra pigesnis už vertimą žodžiu, nes tai sunkesnis darbas, reikalaujantis daugiau žinių, įgūdžių, susikaupimo.

Jeigu domina vertimas apostile, kreipkitės į mus – vertimų biurą Lisnora.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų