Maistas sportuojantiems: natūralaus žemės riešutų sviesto nauda atletų organizmui

Nuo įvairaus sveiko maisto sportuojantiems pastaruoju metu lūžta netik specializuotų sporto prekių parduotuvių lentynos, bet ir didžiųjų prekybos tinklų vitrinos. Vis daugiau asmenų siekia savęs tobulumo – noro netik sveikai maitintis, bet jaustis ir atrodyti gerai. Sveika gyvensena – daugelio mūsų vidinis  troškimas. Tai yra priežastis, kodėl sveikas maistas sportui tapo toks populiarus. Tačiau bene dažniausiai linksniuojamas produktas – natūralus žemės riešutų sviestas, kuris spėjo tapti tikru atradimu. Ir ne veltui, kadangi jame gausu įvairiausių maisintių medžiagų kaip baltymai, gerieji riebalai ir vitaminai bei mineralai.

100 g. žemės riešutų maistinė vertė atrodo taip:

  • 609 kcal
  • 26 g baltymų
  • 46 g gerųjų riebalų
  • 19 g angliavandenių

Pateikiame pagrindines šio sveiko maisto savybes ir naudą organizmui:

  • Žemės riešutų sviestas yra turtingas vitaminais ir mineralais. Jame gausu vitaminų: E ir Niacino, mineralų: magnio, cinko, vario bei mangano;
  • Žemės riešutų sviestas yra sveikasis riebalų šaltinis, kurio pagrindą sudaro didelis kiekis nesočiųjų riebalų;
  • Puikus omega 3-6 šaltinis;
  • Didelis kiekis beta-sitosterolio, kuris gali normalizuoti atletų kortizolio (streso hormono) lygį bei gerinti organizmo atsparumą stresui. Gali normalizuoti cholesterolio lygį;
  • Puikus baltymų šaltinis kiekvienam. 100 g. Riešutų svieto yra net 26 g. Baltymų.

Žemės riešutų sviestas yra begalo naudingas sportuojantiems. Vos du arbatiniai šaukšteliai šio produkto gali suteikti atletų organizmui apie 200 vertingųjų kalorijų, 9 g. Baltymo bei 15 g. Gerųjų riebalų. Tai yra puikus būdas papildyti savo mitybą šiomis maistinėmis medžiagomis. Tai ypač aktualu turėtų būti raumeninę masę auginantiems sportininkams.

Nors riešutų sviestas yra sveikas produktas, visgi padauginti šio gėrio nederėtų dėl jo didelio kaloringumo. Be to, kartais sunku jausti saikingumą vartojant jį, dėl per didelio augalinės kilmės riebalų kiekio. Mūsų organizmas turi natūraliai stiprų ir nevaldomą potraukį šioms riebiosioms rūgštims, tad padauginti šio skanėsto itin lengva. Jeigu ruošiatės lieknėti, tai gali atitolinti jus nuo optimalaus progreso. Taigi, nepadauginkite, vartokite saikingai ir būkite garantuoti žemės riešutų sviesto nauda organizmui. Sveikas maistas sportui – puikus būdas pamaloninti savo vidinį troškimą būti sveikesniam!

Riešutų sviesto ir kitų sveikų produktų galite įsigyti perfectbody internetinėje parduotuvėje.

Reklama: BIYOMA vitaminai imunitetui

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų