Viskas ką turėtumėte žinoti apie kelionės draudimą

Planuojate nuostabias atostogas saulėtuose šiltuose kraštuose? Renkatės slidinėjimo aprangą ir planuojate aktyviai laiką leisti slidinėjant? O gal nusprendėte automobiliu aplankyti kelias įstabias Europos valstybes?

Prieš pradėdami planuoti kelionę ir kaupti neišdildomus įspūdžius, nepamirškite pasirūpinti kelionės draudimu.

Nežinote, kokį kelionės draudimo variantą pasirinkti? Štai keletas patarimų.

  1. IŠSIAIŠKINKITE SAVO POREIKIUS DĖL KELIONĖS DRAUDIMO

Pasidomėkite šalimi ar miestu, į kurį vysktate. Susidėliokite preliminarų kelionės planą, apgalvokite, kur keliausite, kokiomis transporto priemonėmis naudositės, ką veiksite, kaip ilgai apsistosite užsienyje, kokius vertingus daiktus pasiimsite ir kokie pavojai Jūsų gali tykoti. Pakalbėkite su savo artimaisiais, draugais, kolegomis. Žinios, kurios perduodamos iš lūpų į lūpas – pačios vertingiausios.

Pavyzdžiui, jei keliaujate į Europos valstybes, skrydžio atšaukimo ar ligos atveju grįžti į Lietuvą Jums kainuos gerokai pigiau nei iš tolimosios Amerikos ar Azijos. Pagalvokite, ką darytumėte, jei pakeliui pasimestų Jūsų bagažas ar vaikščiojant senamiesčio gatvėmis pakliūtumėte į ilgapirščių pinkles.

Vertėtų pasidomėti ir užkrečiamomis ligomis, kuriomis galima užsikrėsti kelionės metu. Prieš rengiantis į kelionę, ypač tolimuosius kraštus, paprastai rekomenduojama pasiskiepyti nuo hepatito A ir B, pneumokokinės infekcijos, meningokokinės infekcijos, erkinio encefalito, choleros, gripo, vidurių šiltinės, geltonojo drugio ir kt.

  1. APSISPRĘSKITE, KOKIOS DRAUDIMO APSAUGOS JUMS SVARBIAUSIOS

BTA siūlo medicininių išlaidų, civilinės atsakomybės kelionės metu, bagažo praradimo ar sugadinimo, nelaimingų atsitikimų ir kitų rizikų draudimą.

  1. PASIRINKITE KELIONĖS TIKSLĄ.

Rinkdamiesi kelionių draudimą, teisingai pasirinkite kelionės tikslą. Jei keliaujate poilsiauti ir nesirengiate užsiiminėti padidinto pavojaus pramogomis (vandens, auto, moto sportu, slidinėjimu, kopimu į kalnus ir pan.), rinkitės turistinės kelionės variantą. Jei vykstate į komandiruotę, profesionaliai sportuojate ar rengiatės slidinėti, pasirinkite atitinkamą variantą.

  1. PERSKAITYKITE DRAUDIMO POLISO TAISYKLES.

Apsisaugokite nuo papildomo streso ir su sutarties sąlygomis susipažinkite iš anksto. Nepamirškite, kad kelionės draudimas būtinas, o  poliso trukmė turėtų būti tokia pati, kaip ir Jūsų kelionės trukmė. Yra galimybė įsigyti kelionės draudimą , kuris galiotų nuo vienos iki 365 dienų per metus.

  1. KELIONĖS METU SU SAVIMI TURĖKITE DRAUDIMO ĮMONĖS KONTAKTUS

BTA siūlo draudimo apsaugą nuo įvairių rizikų, kurios gali kilti kelionės metu, konsultacijas ir pagalbą užsienyje bet kuriuo paros metu, operatyvų įvykio administravimą ir greitą nuostolių kompensavimą.

BTA draudimo ekspertai įsitikinę, kad Jūsų laikas, sveikata ir nuostabūs kelionių įspūdžiai – patys brangiausi. Apsaugokite save ir savo artimuosius nuo šimtus ar net tūkstančius siekiančių išlaidų ir nereikalingo streso kelionės metu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų