Kelionės mikroautobusais į užsienį: maršruto planavimas ir kiti svarbūs niuansai

Daugelis mėgsta keliauti  nuosavais automobiliais, tačiau jei į lengvąjį automobilį nesutelpa visa kompanija, jei kelionėje norite išvengti rūpesčių, išgelbės mikroautobuso nuoma – šiandien tai lengva kaip niekad.

Mikroautobusas tinka tik didelei kompanijai – mitas

Mikroautobuso nuomos kaina priklauso nuo kelių svarbių niuansų: mikroautobuso dydžio, pagaminimo metų, dienų skaičiaus. Aišku viena – žmonės vis dažniau domisi transporto nuomos galimybėmis kelionėms po Europą, o keliaujančiųjų srautai kasmet didėja.

Dažnai keliaujant į užsienį, vengiama nuomotis mikroautobusą. Pagrindinės priežastys – manoma, kad išsinuomoti mikroautobusą brangu, sudėtinga. Tačiau 9 vietų mikroautobusu gali keliauti ir mažesnė, pavyzdžiui, 5 ar 6 asmenų kompanija. Mikroautobusai skirstomi pagal dydį: tinkami vairuoti turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą mikroautobusai yra 9 vietų (8 keleiviai + vairuotojas). Kituose telpa 9–16 keleivių, trečioji klasė – nuo 19 kleivių talpinantys mikroautobusai. Pastariesiems vairuoti jau reikia specialios kategorijos, tad kelionėms į užsienį turėsite pasidomėti mikroautobuso nuomos su vairuotoju sąlygomis. 

Mikroautobusų didesnės bagažinės, juose daugiau vietos kojoms, važiuoklė – tvirtesnė, sėdynės patogiai atsilenkia, tad kelionės metu bus galima patogiai miegoti. Čia ir atstumai tarp sėdynių didesni nei lengvajame automobilyje. Mikroautobusuose vaizdo ir garso sistema, kondicionierius yra nebe privalumas, bet būtinybė. Apskritai kelionės mikroautobusu į užsienį tikrai neprailgsta – keleiviai jaučiasi daug patogiau nei automobilyje.

Kodėl reikėtų planuoti maršrutą?

Kelionės maršrutą, ypač keliaujant svetur, planuoti reikėtų. Neplanuodami maršruto, rizikuojate, kad namus pasieksite vėliau, išaugs kelionės kaštai, o kelionė taps sudėtingesnė ir labiau varginanti. Maršrutų planavimo lyderės – keliones organizuojančios agentūros, kurios, suplanuodamos maršrutus, taupo pinigus ir laiką. Taigi kaip suplanuoti maršrutą tinkamai? Dėliojant jį, svarbu viskas – kuriais keliais važiuoti, kurie iš jų geriausi, kuriose degalinėse palankiausia piltis kurą, kur būna kelių spūsčių, kurie kelio ruožai gali būti paskandinti potvynių ir t. t.

Amžina tiesa: ne visada nemokami keliai leis sutaupyti

Kelionėse kone būtina naudoti navigacijos įrenginį, kuris padės surasti reikiamą maršrutą. Jį galėsite rinktis pagal tai, ar keliai mokami, ar ne. Įrenginys, gaunantis informaciją iš palydovų, rodys, kuriuose kelio ruožuose vyksta remontas, kur fiksuojamos transporto spūstys. Kai kurios programėlės leis palyginti maršrutų privalumus – degalų sąnaudas, kelių mokesčius bei bendras išleidžiamas sumas skaičiuojant keliavimą tiek vieno, tiek kito tipo keliais. Daugelyje gidų rasite informacijos, kad neverta taupyti kelių mokesčiams, nes apvažinėdami mokamus kelius ne tik sugaišite daugiau laiko, bet ir gerokai padidinsite nuvažiuojamų kilometrų kiekį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų