Siekiama pensijas didinti nuosekliai

Siekiama pensijas didinti nuosekliai Siekiama pensijas didinti nuosekliai

Spaudos konferencijoje socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pristatė planus kitąmet didinti pensiją. Pasak ministrės, siekiant pensijas didinti nuosekliai, nuo kitų metų liepos 1 d. jos turėtų didėti vidutiniškai 6 procentais, vidutinė pensija galėtų didėti apie 16 eurų.

Šalies ekonominė situacija, pasak jos, šiuo metu yra gera, mūsų šalis pagal augimo rodiklius yra tarp pirmaujančių Europoje, tačiau pensijų srityje Lietuva nėra tarp lyderių, todėl susiklosčius palankioms ekonominėms sąlygoms būtina nuosekliai didinti pensijas.

Pabedinskienė taip pat atkreipė dėmesį, kad Seimui priėmus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymą dėl pensijų indeksavimo, nuo 2017 m. pensijos būtų automatiškai peržiūrimos kasmet ir didinamos priklausomai nuo Darbo užmokesčio fondo augimo.

Ministrė pabrėžė, jog įtakos pensijų didinimui turi ne tik pastaruoju metu didėjantis dirbančių žmonių skaičius, darbo užmokesčio didėjimas, gerėjanti situacija pensijų socialinio draudimo srityje, bet ir tai, kad ekonomikos sunkmečiu sumažintų pensijų kompensavimas vykdomas ne iš „Sodros“, bet iš valstybės biudžeto lėšų.

Ministrė akcentavo, kad šiam pensijų kėlimui iš „Sodros“ biudžeto reikėtų 75 mln. eurų, o iš valstybės biudžeto – 10 mln. eurų.

Šiemet ketinama surinkti 2,71 mlrd. eurų pensijų socialinio draudimo įmokų. Skaičiuojama, kad daugiau kaip 800 tūkst. pensijų gavėjų bus išmokėta 2,659 mlrd. eurų.

Kitąmet planuojama surinkti 2,799 mlrd. eurų pensijų socialinio draudimo įmokų, o išlaidoms būtų skirta 2,756 mlrd. eurų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų