Vyriausybė nuo sausio 1 dienos didina pensijas ir išmokas

Vyriausybė nuo sausio 1 dienos didina pensijas ir išmokas Vyriausybė nuo sausio 1 dienos didina pensijas ir išmokas

Vyriausybė posėdyje nuo 2016 m. sausio 1 d. patvirtino: valstybinės socialinio draudimo bazinės pensijos dydį  – 112 eurų (dabar 108 Eur); maksimalios neperskaičiuotos pensijos dydį – 245 eurai (dabar 236 Eur); einamųjų 2016 metų draudžiamųjų pajamų dydį – 445 eurai (dabar 434 Eur).

„Kaip ir žadėjome, nuo sausio didiname pensijas. Priėmus šį nutarimą vidutinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, padidės 8,21 euro, ir tai palies apie 857 tūkstančius asmenų. Taip pat didės socialinio draudimo pašalpų, išmokų (ligos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės), nelaimingų atsitikimų darbe, profesinės ligos ir kitų) minimalūs ir maksimalūs dydžiai, neperskaičiuotos pensijos, valstybinės šalpos išmokos, pareigūnų ir karių valstybinės pensijos“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Papildomas lėšų poreikis 2016 metams: iš Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto – 74,1 mln. eurų, iš valstybės biudžeto – 11 mln. eurų.

Nurodytiems rodikliams didinti reikalingų lėšų poreikis 2016 metų Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžete ir valstybės biudžete yra numatytas. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų