Ukmergės kraštotyros muziejaus M. Romanovskis, pirmojo vaikų darželio Ukmergėje auklėtiniai, 1926 metais UkKM F 2524 Ukmergės kraštotyros muziejaus M. Romanovskis, pirmojo vaikų darželio Ukmergėje auklėtiniai, 1926 metais UkKM F 2524

Tarpukario spaudoje užfiksuota žinia apie pirmąjį vaikų darželį Ukmergės mieste. Jis veikė bažnyčios šventoriuje. Darželyje vaikai ne tik žaidė, bet ir mokėsi, buvo maitinami.

1924 m. „Ukmergė. Liet. Katal. Mokyt. S-gos Ūkio skyr. Vald. iniciatyva nuo š. m. birželio 25 d. vietos naujos bažnyčios aikštėj (Šventoriuje) veikia „Vaikų darželis“, kurio vedėju yra gimnaz. mokyt. P. Pranas Kos‘as. Darželį lanko vietos lietuvių, lenkų beturčių  ir šiaip gyventojų abiejų lyčių vaikučiai; jie mokomi giedoti, žaisti, gimnastikos, pamaldumo ir dalinai skaitymo bei rašymo. Dažnai galima matyti vaikučius išsirikiavusius ir einančius miesto gatve daineles dainuojant. Po užsiėmimo duodama užkąsti baltos duonos su pienu. Nupirkta keletas naudingų ir vaikams įdomių žaislų. Darželio išlaikymui miesto valdyba esanti paskyrusi 2400 litų.“ („Lietuva“, 1924 m.)

Dabar Ukmergės mieste veikia 6 lopšeliai-darželiai ir ikimokyklinio ugdymo skyrius „Šilelis“ prie Pašilės progimnazijos. Įstaigos išlaikomos savivaldybės ir valstybės biudžeto lėšomis. Tėvai moka fiksuotą mėnesinį mokestį ir už vaiko maitinimą įstaigoje pagal lankytų dienų skaičių. Daugiavaikėms šeimoms taikoma nuolaida. Daugelyje darželių maitinama ekologišku maistu.

Rajone yra ir vienas privatus lauko darželis – tai „Vėjo šalies vaikai“. Jį lankantys vaikai beveik visą dieną praleidžia gryname ore. Šis darželis yra mokamas.

Nuotrauka

Ukmergės kraštotyros muziejaus

M.Romanovskis, pirmojo vaikų darželio Ukmergėje auklėtiniai, 1926 metais UkKM F 2524

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # patiala 2021-09-25 22:47
Do you need a quick loan?
Have you been denied a bank loan?
Do you need a loan during this pandemic?
interest rate of 2% no matter your location
Do you need a loan to solve your financial problems?
If so, then you are in luck because my company lends for a short time and the interest rate is low. If you are interested, Kindly reply to us at (Whats App) number:+919394133968
Mr Jeffery.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų