Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotojai jau ruošiasi vairuoti devynis naujuosius „Fiat Tipo“ automobilius. Jie skirti darbuotojams, kurie paslaugas teikia rajono teritorijoje, daug bendrauja su paslaugų gavėjais jų gyvenamosiose vietose.

Centro administracijos sprendimu automobiliuose įrengta vietos nustatymo, kontrolės ir apskaitos sistema. Tokios sistemos galimybės labai didelės. Kadangi tiek seniūnijų teritorijoje, tiek mieste lankomų asmenų, kuriems teikiamos socialinės paslaugos, adresai dažniausiai nekinta daug metų, juos pažymėti maršrutuose nesudėtinga. Reikalui esant,  globojamų šeimų nariai bus palydėti ir nuvežti pas rajono teritorijoje esančius gydytojus ar valdžios įstaigas.

Lėšos iš rajono biudžeto šiam pirkiniui buvo skirtos rajono mero Rolando Janicko iniciatyva ir tarybos narių pritarimu. Devyni automobiliai kainavo 101 610 Eur.

Tai ženklus indėlis gerinant socialinių darbuotojų darbo aplinką ir suteikiant galimybę greitai reaguoti į iššūkius ir neatidėliotinų problemų sprendimus. O jų pastaruoju metu gausu.

Nuo liepos 1. dienos, pertvarkius vaiko teisių apsaugos sistemą, įsteigus atvejo vadybininko etatus, kelionių į šeimas nemažės. Juo labiau kad pati socialinės rizikos šeimos samprata keičiasi – pats terminas „socialinės rizikos šeima“ nebevartojamas.

Dėl to pakeistas ir buvęs įstaigos Darbo su socialinės rizikos šeimomis skyriaus pavadinimas. Jis vadinsis Socialinio darbo su šeimomis skyriumi.

Iš esmės keičiasi požiūris į socialines paslaugas gaunančias šeimas ir revizuojami socialinio darbo efektyvumo kriterijai.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centre nustatyti 92 etatai. Iki šiol centras turėjo tik du savivaldybės lėšomis pirktus automobilius. Dar keturi automobiliai buvo pirkti iš vykdomų projektų lėšų.

Šiuo metu įstaigos parkas  turi 15 automobilių.

Naujos, šią savaitę paženklintos, transporto priemonės į rajono kelius išriedės nuo liepos pradžios.

Centro kolektyvas tapo pačiu didžiausiu tarp rajono biudžetinių įstaigų. Jis priima profesinius iššūkius, nes savo misijos erdvėje gyvena kartu su nemaža dalimi rajono gyventojų.

 

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro administratorė

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų