„Michelin“ žvaigždė – Ukmergės rajone įsikūrusiam restoranui

Autorius Ukmergės žinios
„Red Brick“ nuotr. Restorane „Red Brick“ kulinarinis meistriškumas derinamas su ekologiniais įsipareigojimais.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad tarp „Michelin“ įvertintų Lietuvos restoranų – ir esantis Ukmergės rajone. Radiškyje įsikūręs „Red Brick“ pelnė žaliąją „Michelin“ žvaigždutę, skiriamą už tvarumą.

Į „Michelin“ gidą iš viso įtraukti 26 šalies restoranai.

Keturios Lietuvos maitinimo įstaigos, įtrauktos į prestižinį gidą, gavo po vieną „Michelin“ žvaigždę. 

Dar 4 restoranai nusipelnė „Bib Gourmand“ vertinimo, skiriamo kokybiškoms ir geras kainas siūlančioms maitinimo įstaigoms.

Radiškyje įsikūrusiam „Red Brick“ suteikta „Michelin Green Star“ žvaigždutė, dar vadinama žaliąja, skiriama išskirtinai į tvarumą susitelkusiems restoranams.

Skelbiama, kad tokį pripažinimą visame pasaulyje turi vos 500 restoranų.

„Michelin“ gidas vertina atrinktus restoranus naudodamas išsamią įvertinimų sistemą.

Viena „Michelin“ žvaigždė suteikiama restoranams už „aukštos kokybės maistą, dėl kurio verta sustoti važiuojant pro šalį“, dvi žvaigždės – už „puikų maistą, dėl kurio verta nukrypti nuo pradinio maršruto“, o trys – už „išskirtinę virtuvę, dėl kurios verta specialiai planuoti kelionę“.

Kai kuriems restoranams, siūlantiems kokybišką maistą už priimtiną kainą, skiriami „Bib Gourmand“ kategorijos vertinimai. 

Restoranams, įsipareigojantiems laikytis visiškai tvarios gastronomijos praktikos, skiriama „Michelin Green Star“ žvaigždutė.

Restoranų atranką atliko slapti inspektoriai, vadovaudamiesi pasauliniu mastu daugelį metų taikoma metodika.

Inspektorių komanda, kurią sudaro vyrai ir moterys iš 25-ių valstybių, anonimiškai įvertina restoranus. Besilankydami jie elgiasi, lyg būtų įprasti klientai.

„Michelin“ gidas – prestižinis geriausius pasaulio restoranus įvertinantis leidinys, nuo 1900 m. leidžiamas Prancūzijoje.

„Red Brick“ yra sertifikuotas ekologinis restoranas, kuriam vadovauja virtuvės šefas iš Islandijos Arnoras Ingi Bjarkasonas.

Radiškyje esančiame ekologiniame ūkyje „Farmers Circle“ auginami galvijai, vištos, įvairios daržovės, uogos ir žolelės – visa tai puoselėjama pagal tvarios žiedinės žemdirbystės principus.

Ekologiški produktai yra ne tik parduodami, bet ir virsta gurmaniškais patiekalais islando virtuvės šefo rankose bei yra patiekiami čia įsikūrusio restorano lankytojams.

„Red Brick“ duris atvėrė praėjusių metų rugpjūtį.

Dauguma produktų, naudojamų patiekalams gaminti, užauginami „Farmers Circle“ ūkyje, o kiti perkami iš Lietuvos ūkininkų ir gamintojų ir tik nedidelė dalis importuojami.

Praėjusiais metais žurnalistų kalbintas virtuvės šefas neslėpė, kad tikisi vieną dieną gauti „Michelin“ žvaigždę.

„Manau, kad mano maistas vertas „Michelin“ žvaigždės. Tačiau yra vienas dalykas, kurio norėčiau net labiau nei „Michelin“ žvaigždės, – tai „Michelin žalioji žvaigždė“, – pernai LRT duotam interviu sakė virtuvės šefas.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *