Savivaldybės darbuotojus drausmins įranga

Gedimino Nemunaičio nuotr. Tokiais užrašais paženklinti savivaldybės automobiliai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Tokiais užrašais paženklinti savivaldybės automobiliai.

Į visus 32 Ukmergės rajono savivaldybei priklausančius automobilius rengiamasi įmontuoti specialias navigacijos sistemas. Ši sistema leis automobilių maršrutus patikrinti iš centro. Taip manoma drausminti valdiškus automobilius vairuojančius darbuotojus bei taupyti kurą.

Rajono vadovai teigia, kad transporto priemonių stebėjimo ir kontrolės įranga turėtų drausminti savivaldybės darbuotojus, dar susigundančius valdišku transportu važinėti asmeniniais reikalais.

Gyventojams kyla įtarimų

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas pasakojo, kad telefonu kartais paskambinantys ukmergiškiai pasakoja matę valdišku automobiliu į parduotuvę, kirpyklą, sveikatos priežiūros įstaigas atvažiavusius savivaldybės specialistus.

Taip piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi – gaištamas darbo laikas asmeniniams reikalams tvarkyti, švaistomos mokesčių mokėtojų lėšos, skirtos kurui.

„Neatmetame, kad pažeidimų gali pasitaikyti. Tačiau būna ir tokių situacijų, kuomet kaimo seniūnijos seniūnas kokiais nors darbo reikalais į parduotuvę ar ambulatoriją užsuka. Taip pat socialiniai darbuotojai visokių pareigų turi. Kartais gali būti be reikalo užsipuolama“, – svarsto S. Jackūnas.

Jis teigia kiekvieną iš gyventojų gautą signalą aptariantis su specialistais, seniūnais. Tačiau patikrinti, kur ir kada buvo užsukęs savivaldybei priklausantis automobilis, galimybių nėra.

Išsiaiškinti padės įranga

Savivaldybei priklauso 32 automobiliai. 14 iš jų priskirti savivaldybės administracijai. Čia įsteigti trys vairuotojo etatai. Kitus automobilius vairuoja skyrių vedėjai ar specialistai. 18 transporto priemonių išdalinta seniūnijoms.

Buvo nuspręsta visuose savivaldybei priklausančiuose automobiliuose įrengti specialias navigacines sistemas. Šios sistemos yra ypatingos tuo, kad kiekvieno automobilio judėjimas būtų stebimas iš vieno centro.

Manoma, kad ši įranga drausmins tuos, kuriems tenka sėsti prie valdiško automobilio vairo. Žinant, kur buvo užsukęs specialistas, lengviau išsiaiškinti ir jo kelionės tikslą.

Be to, valdiškus automobilius galės vairuoti tik tie asmenys, kuriems jie bus priskirti. Šią teisę turintiems savivaldybės darbuotojams bus išduotos apskaitos kortelės, kuriomis, įsėdę į transporto priemonę, pirmiausia turės prisiregistruoti.

Pasak S. Jackūno, manoma, kad ši įranga pasitarnaus ir patiems darbuotojams: „Jiems bus lengviau apsiginti, jei bus užsipuolami nepelnytai.“

Direktorius teigia, kad nusprendus automobiliuose įrengti navigacijos sistemas, pasekta kai kurių įmonių pavyzdžiu. Tokią įrangą turi UAB „Ekonovus“, UAB Ukmergės butų ūkis, ir ji pasiteisino.

Vasario mėnesį savivaldybė surengė Transporto priemonių stebėjimo ir kontrolės sistemos įrangos montavimo darbų ir priežiūros viešųjų pirkimų konkursą. Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Diana Gervinskienė sako, kad iš trijų dalyvių nebuvo pasirinktas nė vienas, nes pasiūlytos kainos poreikių netenkino – buvo per aukštos.

Savivaldybė yra paskyrusi šios įrangos įsigijimo, montavimo ir priežiūros darbams 10 tūkst. eurų. Konkursą laimėjusi įmonė jos priežiūrą turėtų vykdyti dvejus metus. Artimiausiu metu rengiamasi skelbti kitą konkursą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+12 # klausimėlis 2016-03-16 14:19
O poliklinikos sharanai ar priklauso savivaldybei? nes ketvirtadieneis visi kaimiečiai atvažiuoja apsipirkti ;-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # kkk 2016-04-03 08:29
o kas kontroliuos ?, tie patys skyriu vedejai ar administracijos darbuotojai ????
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų