Didžiausias galvos skausmas – neišasfaltuotos gatvės

Susitikimo dalyviai džiaugėsi sulaukę daug įdomios informacijos. Autorės nuotr. Susitikimo dalyviai džiaugėsi sulaukę daug įdomios informacijos. Autorės nuotr.

 

„Labai nenorėjau čia eiti, o dabar džiaugiuosi, kad atėjau. Kai pasikalbėjome, padiskutavome, viskas tapo aišku ir suprantama“, – teigė į Ukmergės rajono savivaldybės organizuotą susitikimą su Tvarkų-Šlapių seniūnaitijos gyventojais atėjęs ukmergiškis.

Per dvi susitikimo valandas Dobilų, Mildos, Viržių, Smilgų, Paparčių, Klaipėdos ir Tvenkinių gatvių gyventojai su rajono savivaldybės vadovais, tarybos nariais bei administracijos atstovais aptarė daug aktualių klausimų. Susitikime dalyvavo ir Tvarkų-Šlapių seniūnaitijos seniūnaitė Irena Šlepikienė bei Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė.

Kalbėta apie galimybes seniūnaitijos teritorijoje sutvarkyti iki šiol neišasfaltuotas Viržių, Dobilų, Paparčių, Mildos, Klaipėdos gatves, apie jų greideriavimą bei barstymą smėliu esant slidžiai kelio dangai, apie paviršinio vandens nuvedimo sistemų būtinumą Mildos ir Birutės gatvėse, dėl greitį ribojančių ženklų pastatymo Dobilų, Viržių ir Paparčių gatvėse, apie atliekų rūšiavimą ir tvarkymą, apie tai, kad prie tvenkinio labai reikalinga vaikų žaidimo aikštelė, apie bendrovės „Narbutas Furniture Company“ gamyklos keliamą triukšmą ir galimybes įrengti prie jos šaligatvį, apie žolės pjovimą Mildos gatvėje, apie Ramygalos ir Birutės gatvių sankryžoje esantį apleistą sklypą, kuriame užaugę krūmai, apie Viržių ir Smilgų gatvių sankryžoje augančias tujas, kurios labai riboja vairuotojams matomumą.

Gyventojams pasidomėjus, kada seniūnaitijoje atsiras nuorodos su gatvių pavadinimais, Ukmergės miesto seniūnė patikino, kad jau yra užsakytos 292 gatvių pavadinimų lentelės visam miestui. Tvarkų-Šlapių seniūnaitijoje jas planuojama įrengti dar šiais metais.

Susitikimas su Tvarkų-Šlapių seniūnaitijoje gyvenančiais žmonėmis – pirmasis iš visų suplanuotų susitikimų visose (iš viso yra 13) miesto seniūnaitijose. Jie vyks vis kitoje seniūnaitijoje iki ateinančių metų vasario mėnesio pabaigos.

„Tikimės, kad tokie susitikimai bus žymiai populiaresni tarp gyventojų, jie turės galimybę iškelti savo seniūnaitijai aktualias problemas ir drauge bandysime ieškoti jų sprendimo būdų arba tiesiog jaukiai pasikalbėsime ne tik apie savo miesto, bet ir apie savo seniūnaitijos, gatvės džiaugsmus bei rūpesčius, pasidalinsime įžvalgomis, idėjomis, pasiūlymais, pastebėjimais. Pirmasis susitikimas tikrai džiugina, nes atėjo tiek daug aktyvių ir pilietiškų šios seniūnaitijos gyventojų“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Lankyti seniūnaitijas ir jų gyventojus nuspręsta po lapkričio 3-iąją įvykusio savivaldybės vadovų ir miesto seniūnaičių susitikimo.

Iki šiol savivaldybė du kartus metuose – balandžio ir spalio mėnesiais – organizuodavo susitikimus su vietos gyventojais. Jų metu rajono meras ir tarybos nariai atsiskaitydavo rinkėjams ir vietos bend-
ruomenei už savo veiklą.

Kadangi tokie susitikimai nesulaukdavo didelio ukmergiškių susidomėjimo, savivaldybės vadovai ir administracija, atsižvelgdami į Vietos savivaldos įstatymą (jame skelbiama, jog reglamento nustatyta tvarka tokios viešos veik-
los ataskaitos turi būti pateikiamos ne rečiau kaip vieną kartą per metus), nutarė vieno tokio susitikimo atsisakyti ir inicijavo susitikimus su seniūnaitijų gyventojais.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų