Paskutinis posėdis „kvepėjo“ Kalėdomis

Kunigas Š. Petrauskas dalijo kalėdaičius. Kunigas Š. Petrauskas dalijo kalėdaičius.

Paskutinis šių metų rajono tarybos posėdis „kvepėjo“ šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais. Tradiciškai rajono politikai dovanojo knygų rajono vaikams ir patys buvo apdovanoti kalėdaičiais.

Posėdis prasidėjo vaikų dainomis. Senamiesčio pagrindinės mokyklos auklėtiniai – mažieji „knygų nykštukai“ – atvyko pasiimti dovanų. Politikai anksčiau buvo raginti dalyvauti akcijoje „Knygų Kalėdos“ ir dovanoti knygų rajono vaikams. Dovanas jie atsinešė į posėdį ir įteikė. Leidiniai papildys mokyklų bibliotekas.

Piliečių tribūnoje pasisakė ukmergiškis Arnoldas Vilčinskas, kalbėjęs apie slidžius rajono kelius ir savižudybių prevenciją.

Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Šarūnas Petrauskas į posėdį atnešė ir visiems dovanojo kalėdaičių, perskaitė prasmingą sveikinimą ir linkėjo ieškoti Dievo meilės.

Tradiciškai sveikinimai skiriami tą mėnesį gimtadienį švenčiantiems politikams – pasveikintas gruodį gimtadienį švenčiantis rajono tarybos narys Arūnas Jasaitis.

Toliau posėdis tęsėsi labai dalykiškai, ramiai, be platesnių klausimų ar diskusijų.

Patvirtintas planas

Patvirtintas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo Ukmergės rajone 2018–2020 metų programos įgyvendinimo priemonių planas.             

Jame numatyti renginiai, skirti Vasario 16-ajai, spektaklis, skirtas Prezidentui Antanui Smetonai, pilietiškiausios ugdymo įstaigos rinkimai, Tarptautinis perkusinės muzikos festivalis, „Smetoninės“, paminklo Lietuvos Prezidentui Antanui Smetonai pastatymas jo gimtinėje, Antano Smetonos gimnazijos 100-mečio jubiliejus, Nepriklausomybės kovų savanorių atminimo įamžinimas bei kiti renginiai ir veiklos.

Korupcijos prevencija

Patvirtinta Ukmergės rajono savivaldybės 2018–2020 metų korupcijos prevencijos programa ir jos įgyvendinimo priemonių planas.

Taip siekiama užtikrinti antikorupcinių priemonių sistemos veikimą savivaldybėje ir didinti visuomenės pasitikėjimą savivaldybės institucijomis bei įstaigomis, nustatyti korupcijos pasireiškimo priežastis, skatinti antikorupcinį švietimą.

Už korupcijos prevencijos politikos įgyvendinimą bei kontrolę atsakingas savivaldybės administracijos direktorius, Teisės skyriaus vedėjas, savivaldybės įstaigų vadovai.

Neliko rinkliavos

Panaikinti 2007 m. tarybos patvirtinti vietinės rinkliavos už šunų ir kačių registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose nuostatai.

Šį siūlymą pateikė miesto seniūnė Zita Pečiulienė. Panaikinti sprendimą reikėjo, nes pasikeitė Rinkliavų įstatymas ir tiesiog nebeliko tokios rinkliavos.

Patikslintas biudžetas

Tarybos sprendimu patikslintas Ukmergės rajono savivaldybės biudžetas.

Atsižvelgiant į savivaldybės biudžeto programų vykdymą bei gautus asignavimų valdytojų prašymus, nutarta perskirstyti asignavimus tarp atskirų priemonių bei priemonių viduje.

Suderinus su seniūnijomis ir Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centru, paskirstomos lėšos socialinių darbuotojų, dirbančių su rizikos šeimomis, darbo užmokesčio padidinimui 15 proc. nuo lapkričio mėnesio.

Sutaupytus socialinėms išmokoms bei kompensacijoms mokėti skirtus asignavimus nutarta skirti socialinio būsto remontui bei nuostolių, susidariusių dėl būtinų keleivinio transporto paslaugų teikimo visuomenei, dengimui UAB Ukmergės autobusų parkui. Tam skirti 70 tūkst. Eur.

Strateginio planavimo ir biudžeto skyriaus vedėja Vida Butkevičienė informavo, kad į biudžetą jau suplaukė planuoti surinkti žemės, nekilnojamojo turto, žemės nuomos ir kiti mokesčiai. Dalis planuotų metinių pajamų biudžetą papildys iki kitų metų sausio 10 d.

Pirks sklypą paežerėje

Ukmergės rajono taryba pritarė sprendimui įsigyti žemės sklypą visuomenės poreikiams prie Žirnajų ežero Pabaisko seniūnijoje, kur būtų įrengtas paplūdimys.

Visa šio ežero pakrantė yra privatizuota, tad privažiuoti prie vandens telkinio neįmanoma.

Rajono tarybos lapkričio 30 d. posėdyje buvo pateikta informacija apie galimybes čia įrengti viešąjį paplūdimį.

Žemės sklypą perkant savivaldybės nuosavybėn, nustatyta tvarka bus sudaroma pirkimo komisija, kuri pradės pirkimo procedūras: parengs socialinį ekonominį pagrindimą bei pirkimo sąlygas.

Anksčiau šiuo klausimu taryboje būta nemažai diskusijų. Tačiau šiame posėdyje niekas nediskutavo. 10 posėdžio dalyvių susilaikė, 14 balsavo už projektą.

Padidinta vertė

Dėl atliktų rekonstravimo darbų didėja rajono gimnazijų pastatų vertės. Kad juridiškai būtų sutvarkyti visi reikiami dokumentai reikėjo tarybos pritarimo.

Jono Basanavičiaus gimnazijos pastato vertė po atliktų rekonstravimo darbų padidėjo 536 213 Eur, Taujėnų gimnazijos – 109 980 Eur, Siesikų gimnazijos – 154 230 Eur.

Po Ukmergės sporto centro pastatų miesto stadione rekonstravimo įstaigos vertė didėja 206 633 Eur, stadiono įranga įvertinta 13 074 Eur.

Ukmergės kraštotyros muziejui perduota biuro įrangos sukūrimo vertė – 198 396 Eur.

Kiti šeimininkai

Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui perduodama savivaldybei priklausanti pirtis, esanti Deltuvos miestelyje.

Perdavus ją jokių pokyčių, išskyrus pavaldumo pasikeitimą, nebus. Už 2 val. maudynių numatytas 3 eurų mokestis.

Per mėnesį šioje pirtyje vidutiniškai apsilanko apie 140 žmonių. Planuojama, kad ateityje jų skaičius nemažės. Darbo užmokestis ir socialinio draudimo mokesčiai, komunalinės paslaugos, švaros priemonės bus perkamos iš lėšų, surinktų už bilietus. 

Nauji kabinetai

Rajono taryba įpareigojo Ukmergės PSPC įsteigti trumpo gydymo kurso paslaugų ir priklausomybės nuo opioidų pakaitinio gydymo kabinetus. Abu kabinetai turi būti įsteigti iki kitų metų gruodžio.

Įstatymiškai parengtas aprašas reglamentuoja tuberkulioze sergančių pacientų ambulatorinio gydymo organizavimo ir gydymo tvarką savivaldybėse, o sveikatos apsaugos ministro nurodymu numatyta psichikos sveikatos centruose įrengti kabinetus, kuriuose būtų teikiama priklausomybės nuo opioidų pakaitinio gydymo paslauga.

Lėšos kabinetams įrengti bus skiriamos iš ES struktūrinių fondų, valstybės ir rajono savivaldybės biudžeto.

Pakeisti dydžiai ir metodikos

Nutarta pakeisti Ukmergės rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą dydžio nustatymo metodikas. Jos buvo patvirtintos prieš metus.

Sprendimo projekte skelbiama, kad šiemet faktiškai surinktus ir sutvarkytus mišrių komunalinių atliekų kiekiai sumažėjo. Kitąmet taip pat prognozuojamas jų mažėjimas.

Atsižvelgiant į tai perskaičiuotos ir mišrių komunalinių atliekų normos. Tačiau, kadangi kitąmet prognozuojama atliekų sutvarkymo kaina truputį išaugs, vietinės rinkliavos kintamosios dedamosios dydžiai išlieka tokie patys, išskyrus rinkliavos dydžius gamybos ir sandėliavimo paskirties turto objektams.

Šių objektų dydžiai išdiferencijuoti pagal plotus, gamybos objektų paskirties išskirti objektai, kuriuose įrengimai dirba automatiniu režimu. Sprendimas įsigalios sausio 1 d.

Brėš naujas ribas

Tarybos sprendimu pripažintas netekusiu galios rajono savivaldybės tarybos 2009 m. priimtas sprendimas „Dėl seniūnaitijų sudarymo“.

Vietos savivaldos įstatyme nustatytą gyvenamųjų vietovių ar jų dalių suskirstymą į seniūnaitijas tvirtina rajono meras. Iki šiol ši funkcija buvo priskirta savivaldybės tarybos kompetencijai.

Pasak sekretoriato vedėjos Monikos Raškevičienės, pagrindinė priežastis, dėl kurios teiktas šis siūlymas, – nuo 2009-ųjų pasikeitusios seniūnaitijų ribos. Neretai būna neaišku, kuriai seniūnaitijai priklauso viena ar kita gatvė. Naujuosiuose žemėlapiuose jos bus tikslios ir aiškios.

Dėkojo ir linkėjo

Posėdis baigėsi rajono mero Rolando Janicko padėkos žodžiais ir sveikinimu. Rajono vadovas pirmiausia dėkojo visiems už tai, kad stengėsi vieni kitus girdėti, už toleranciją, idėjas ir sklandų komandinį darbą.

Ateinantiems metams linkėjo optimizmo, lūkesčių įgyvendinimo ir siekių, kad Ukmergė keistųsi.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # Vagys 2017-12-31 11:08
Sklypo pardavejas jau zinomas. Kokias dar salygas cia rengsite, melagiai. Juk ir kaina sutarta yra. Kaip noreciau kad spec tarnybos getai papurtytu uz situs bajerius. Mulkina zmones viduri baltos dienos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # anonimas 1 2018-01-02 14:28
pirma išdalina,o paskui perka :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų