Savivaldybė norėtų turėti šaudyklą

Šaudykloje treniruotis galėtų medžiotojai, policijos pareigūnai, šauliai. Šaudykloje treniruotis galėtų medžiotojai, policijos pareigūnai, šauliai.

Ukmergės rajono savivaldybė jau daug metų siekia perimti Nacionalinės žemės tarnybos valdomus žemės sklypus Vidiškių seniūnijoje, Pijorų kaime. Šio išekpslotuoto karjero vietoje planuojama įrengti šaudyklą.

Manoma, kad treniruotis joje tikrai būtų kam – juk savo taiklumą treniruoti privalo ir medžiotojai, ir policijos pareigūnai, ir šauliai. O dar vis garsiau kalbama apie privalomą karinį mokymą mokyklose. Tuo tarpu savivaldybė savo šaudyklos neturi.

Ukmergės rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Tijūnelienė sako, kad norint iš Nacionalinės žemės tarnybos perimti valstybinę žemę reikia paruošti šūsnis dokumentų ir labai aiškiai įvardyti, kokia veikla bus vykdoma perimtame sklype. O svarbiausia – ar ji tikrai atitiks savivaldybei priskirtoms funkcijoms.

Pavyzdžiui, praėjusiais metais mūsų rajono savivaldybė patikėjimo teise perėmė Mūšios tvenkinio pakrantę. Ten numatytos zonos paplūdimiui. Tuokart perėmimo procedūra, pasak specialistės, užtruko palyginti greitai.

Tuo tarpu apie sklypų buvusiame karjere perėmimą kalbama jau ne vienerius metus.

Valstybinės žemės sklypus, kuriuose įrengs šaudyklas, A. Tijūnelienės žiniomis, turi kai kurios kitos šalies savivaldybės. Viena tokių – Kėdainiai. 

Deja, mūsų rajone buvusio karjero sklypų perėmimo reikalai stringa, dokumentus  tenka koreguoti ir tikslinti.

Neseniai rajono taryboje pritarta dar vienai korekcijai – pakeistas praėjusių metų balandžio tarybos sprendimas „Dėl prašymo perduoti rajono savivaldybei žemės sklypus“.

Patikslinus dokumentus ir kreipiantis į Vyriausybę dėl sklypų perdavimo rajono savivaldybei dabar nurodoma, kad jų paskirtis – viešojo naudojimo poilsio objektų (sporto paskirties pastatų ir sporto inžinerinių statinių) statyba.

Pažymima, kad Ukmergės rajone šiuo metu nėra šaudymo sportui pritaikytos teritorijos, o buvęs karjeras – strategiškai patogioje vietoje – netoli miesto, o kartu ir atokiau nuo gyvenamųjų teritorijų.

Numatoma, kad šaudykloje galės treniruotis visi to panorėję rajono gyventojai, Sporto centro moksleiviai, policijos pareigūnai, Medžiotojų ir žvejų draugijos, Šaulių sąjungos nariai. Bus organizuojami įvairūs rajoniniai renginiai, varžybos.

Planuojama, kad vienas sklypas būtų pritaikytas pačios šaudyklos įrengimui, o kitame įrengtos žiūrovų vietos, buitinės, poilsio, teisėjų darbo patalpos, ginklų ir šaudmenų saugyklos, automobilių stovėjimo aikštelė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+1 # Skaitytojas 2018-01-08 22:32
..."Pažymima, kad Ukmergės rajone šiuo metu nėra šaudymo sportui pritaikytos teritorijos, o buvęs karjeras – strategiškai patogioje vietoje – netoli miesto, o kartu ir atokiau nuo gyvenamųjų teritorijų."...

https://www.ukzinios.lt/gyvenimas/aktualijos/18687-buvusiame-karjere-irengta-pirmoji-ukmerges-rajone-saudykla

UK Zinios - galvojat ka rasot ar tai kas liepta...? :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # autorius 2018-01-09 11:51
Ukmergės rajono savivaldybė nori turėti SAVO - savivaldybės - šaudyklą.
Apie tai ir rašome.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # turtuoliai 2018-01-09 12:59
ale ir nori visko savivaldybė,gyventojų mažėja,o jų aparatas tik didėja :-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # žinantis 2018-01-09 14:55
yra gi privati,tai ne,savos reikia
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Ertogan 2018-01-16 21:14
Buvo labai gera saudykla salia stadiono. Tik pono "Tutlio" sporto mokyklos direktoriaus iniciatyva saudykla buvo sugriauta o buves finansavimas perkeltas merginu futbolo komandai Sventupeje, bei sales islaikymui vietoj saudyklos. Anksciau apie saudymo mokyklos mokinius buvo nuolat rasoma ir budavo labai auksti pasiekimai ko nepasakysi apie ta futbolo komanda kur zaide pacio Tutlio dukra. Kaip sakant zmogus valdzioj tai ir seimai nauda. Ponai savivaldybes darbuotojai siulyciau pasidometi sia Tutlio veikla
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų