Gyventojai sulaukė atsakymų į jiems rūpimus klausimus

Žalgirio seniūnaitijos gyventojai uždavė nemažai klausimų. Autorės nuotr. Žalgirio seniūnaitijos gyventojai uždavė nemažai klausimų. Autorės nuotr.

Dėl šiuo metu vykdomų kai kurių gatvių tvarkymo darbų jos liko be apšvietimo tamsiu paros metu, o dažnai važinėjanti sunkioji technika apgadino kitų gatvių važiuojamąją dalį, vangiai atliekami atstatomieji darbai po įvairių kasinėjimų, pavojų kelia seni medžiai ir į gatvę virstantys krūmai, ne visur laiku išvežamos buitinės atliekos bei per didelis vietinės rinkliavos mokestis už jas, gyvenantys iki šiol dar neišasfaltuotose gatvėse yra priversti kvėpuoti kylančių dulkių kamuoliais, nuo bendrovės „Narbutas Furniture Company“ gamyklos nuolatos sklinda įkyrus triukšmas – tai bene pagrindiniai klausimai, kurie jaudina Ukmergės mieste esančios Žalgirio seniūnaitijos gyventojus.

Visi jie buvo aptarti sausio 17-ąją įvykusiame seniūnaitijos gyventojų susitikime su Ukmergės rajono savivaldybės atstovais: meru Rolandu Janicku, administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu, Ukmergės miesto seniūnijos vyresniąja specialiste Sandra Dutkuviene.

Į Senamiesčio pagrindinės mokyklos vieną iš klasių susirinko 6 ukmergiškiai, gyvenantys į šios seniūnaitijos teritoriją įeinančiose Deltuvos, Klaipėdos, A. Smetonos ir Žalgirio gatvėse. Dalyvavo ir seniūnaitė Svetlana Tretjakova.

Meras R. Janickas ragino gyventojus rodyti iniciatyvą sprendžiant jiems aktualius gyvenamosios aplinkos klausimus.

„Seniūnaitei kiekvienoje seniūnaitijos gatvėje reikėtų susirasti aktyvų ir pilietišką gyventoją bei su juo palaikyti ryšį – tik taip gali sužinoti visas problemas ir apie jas informuoti Ukmergės miesto seniūniją arba savivaldybę“, – kalbėjo meras.

Jis informavo, kad šiuo metu Vasario 16-osios, Smetonos ir Ramygalos gatvėse tvarkomos paviršinio vandens surinkimo sistemos, vandentiekio ir kanalizacijos tinklai. Vėliau čia bei Sodų gatvėse planuojama pakloti naujas važiuojamosios dalies dangas, sutvarkyti šaligatvius ir apšvietimą.

Jau yra parengtas ir sausio 25-ąją 17.30 valandą savivaldybėje visuomenei bus pristatytas susisiekimo komunikacijų Klaipėdos gatvėje rekonstravimo projektas. Šioje gatvėje, kurios dalis nėra asfaltuota, numatyta įrengti lietaus nuotekų surinkimo tinklus, pėsčiųjų-dviračių takus, automobilių stovėjimo aikšteles, naują apšvietimą bei naują važiuojamosios kelio dalies dangą, taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl automobilių stovėjimo aikštelių įrengimo prie buvusios kavinės „Senasis iešmas“.

„Buvusio karinio miestelio teritorija bus sutvarkyta ir prikelta naujam gyvenimui. Atnaujinsime ir Vilniaus gatvę. Šiemet, iškart po Miesto šventės, bus pradėti miesto centro viešųjų erdvių rekonstrukcijos darbai.

Iš viso iki 2021 metų mieste ir rajone bus įgyvendinti 29 projektai, kurių bendra vertė – apie 27 mln. eurų.  Iš jų apie 20 mln. eurų sudarys iš ES fondų, o likusią dalį – savivaldybės ir valstybės lėšos“, – kalbėjo R. Janickas, iš anksto visus perspėdamas dėl laikinų nepatogumų, kuriuos teks patirti vykdant darbus.

Gyventojai siūlė atkreipti dėmesį į Mindaugo gatvę. Šioje siauroje ir šaligatvių neturinčioje gatvėje turgaus dienomis pristatoma ir paliekama tiek daug automobilių, kad dažnai nebelieka net praėjimo.

Sudėtinga pėstiesiems ir Žalgirio gatvėje. Čia nėra šaligatvių, o kelkraščiai labai šlapi, duobėti. „Kai važiuojamąja gatvės dalimi, kurios plotas – tik 4 metrai, važiuoja automobilis, norint su juo prasilenkti, esi priverstas lipti į kelkraščio duobę“, – skundėsi gyventojas.

Susitikimo metu meras R. Janickas paskambino savivaldybės valdomos įmonės „Ukmergės butų ūkis“ vadovui, norėdamas išsiaiškinti, kaip gyventojams sužinoti apie jų sukauptas lėšas ir jų panaudojimą, apie tai, kas iš minėtos įmonės darbuotojų atsakingas už konkretaus daugiabučio administravimą. Tai išsiaiškinti „čia ir dabar“ prireikė po Deltuvos gatvės 20-uoju numeriu pažymėto daugiabučio gyventojo pasisakymo.

Žmogus teigė, kad į šio daugiabučio, kuriame gyvena daug senyvo amžiaus ir neįgalių žmonių, kiemą dėl per siauro įvažiavimo negali įvažiuoti greitoji. Gyventojai norėtų šią problemą išspręsti ir įvažiavimą tinkamai sutvarkyti pasinaudojant 30 procentų pinigine parama iš rajono biudžeto, tačiau nežino, į ką kreiptis. Kita namo problema – reikia remontuoti laiptinę.

„Ukmergės butų ūkiui“ perduota išspręsti ir A. Smetonos gatvėje esančio 4 butų namo gyventojų prašymą dėl stogo pakeitimo.

„Kodėl Ukmergėje po įvairių kasimo darbų taip vangiai atliekami atstatymo darbai? Paliekama betvarkė – supilti pylimai, niekas netrombuoja grunto. Juk kažkas išduoda leidimus tokiems darbams, ar yra nustatyti kokie nors atstatymo darbų terminai, ar kas nors patikrina, kaip jie atlikti?“ – klausė Klaipėdos gatvės gyventojas.

Meras pažadėjo, jog šį klausimą būtinai išnagrinės Ukmergės miesto seniūnijos darbuotojai kartu su seniūnaičiais.

Kaip ir ankstesniuose susitikimuose seniūnaitijose, iškelti atliekų surinkimo, rūšiavimo ir išvežimo klausimai. R. Janickas informavo, jog su dabartiniu atliekų tvarkymo operatoriumi – bendrove „Ekonovus“ savivaldybės pasirašytos sutarties laikas baigiasi kovo pabaigoje. Netrukus turėtų paaiškėti, kas bus naujas šios paslaugos teikėjas rajone.

„Turime vieną iš mažiausių šalyje atliekų surinkimo ir išvežimo į mechaninio biologinio apdorojimo įrenginius kainą. Pernai rajone iš viso buvo surinkta apie 11 300 tonų atliekų, iš kurių virš 11 000 tonų sudarė mišriosios, o likusią dalį – stambių gabaritų atliekos.

Automobilinių padangų pernai rajone surinkta 220 tonų, iš jų 48 tonos buvo paliktos prie mišrių atliekų konteinerių“, – sakė meras.

Pažymėjo, kad ukmergiškiai tampa vis sąmoningesni, rūšiuoja atliekas, naudojasi didelių gabaritų atliekų aikštelės paslaugomis. Joje nuo praėjusių metų pradžios galima palikti didesnį kiekį naudotų automobilio padangų, nes nebereikia pateikti automobilio techninio pažymėjimo, užtenka asmens dokumento.

R. Janickas ragino kuo geriau išrūšiuoti visas atliekas, o nemesti jų visų į bendrus konteinerius. Tada nedidės, o gal net ir mažės vietinės rinkliavos už atliekas mokestis.

Žalgirio seniūnaitijos gyventojams pasiskundus, kad nepatogu atliekas rūšiuoti į tam skirtus maišus, savivaldybės atstovai patikino, kad iki spalio 31 dienos visi turėtų gauti pakuočių atliekų surinkimui skirtus konteinerius. Viena miesto dalis juos jau gavo pernai, kita dalis bus aprūpinta šiemet.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų