Buvusiuose vaikų globos namuose įrengti socialiniai būstai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Buvusiuose vaikų globos namuose įrengti socialiniai būstai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nuo šios vasaros Ukmergėje gerokai padaugės naujų socialinių būstų ir tarnybinių butų. Pasinaudojus ES parama baigiami įrengti butai buvusių vaikų globos namų pastato dalyje. Neseniai priimtas sprendimas dėl dar vieno namo modernizavimo, įrengiant jame butus.

Dalies Vilniaus g. 87 buvusių Ukmergės vaikų globos namų pastato rekonstrukcijai pasibaigus čia bus įrengti 39  būstai, kuriuose apsigyvens socialinių būstų ir tarnybinių butų laukiantys ukmergiškiai.

35 butus nutarta nuomoti socialinio būsto nuomos sąlygomis, o 4 – savivaldybės būsto nuomos sąlygomis.

Savivaldybės tarnybinių gyvenamųjų patalpų fonde nuo šiol iš viso 10 dviejų ir trijų kambarių butų. 6 iš jų – Dariaus ir Girėno gatvės 30 name, 4 – naujai įrengtame Vilniaus g. 87 name.

Dar vieno namo, kurį renovavus bus įrengti socialiniai būstai ir tarnybiniai butai, ateitis suplanuota.

Ateinančių trejų metų rajono biudžete tarybos sprendimu nutarta numatyti lėšų pastato Linų gatvėje 6 modernizavimui. Čia planuojama įrengti daugiau kaip 20 butų. Juos savivaldybė skirtų socialinio būsto eilėje laukiantiems asmenims ar panaudotų kaip tarnybinius butus.

Šis pastatas kadais priklausė Užupio pagrindinei mokyklai – čia buvo jos bendrabutis, o vėliau įrengtos mokomosios klasės.

Tokio poreikio nebelikus, prieš ketverius metus pastatą perėmė savivaldybė. Parengus reikiamus dokumentus buvo bandyta jį parduoti aukcione. Tačiau nesėkmingai. Vėliau rajono vadovai apsigalvojo ir nutarė daugiabutį pasilikti savo reikmėms – įrengti socialinius būstus.

Dabar priimtas sprendimas dalyvaujant daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programoje atlikti jo renovaciją: renovuoti šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemą, vandentiekį ir kanalizaciją. Taip pat bus apšiltinamas stogas, sienos ir cokolis, įrengiami saulės kolektoriai karšto vandens ruošimui.

Vidaus patalpų remontas ir įrengimas negali būti finansuojami iš daugiabučių atnaujinimo (modernizavimo) programos, todėl šiuos darbus planuojama atlikti savivaldybės ar kitomis lėšomis.

Paskaičiuota, kad 1597,14 kv. m pastato atnaujinimo (modernizavimo) darbams reikės apie 590 tūkst., o vidaus įrengimo – apie 500 tūkst. Eur.

Šiuo metu Ukmergės rajone socialinio būsto laukia 91 šeima.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų