Šiuo metu vėl teikiamas kvietimas, raginantis ukmergiškius butus parduoti savivaldybei.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Šiuo metu vėl teikiamas kvietimas, raginantis ukmergiškius butus parduoti savivaldybei. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybė perka butus, kuriais bus aprūpinti socialinių būstų laukiantys ukmergiškiai. Dėl trijų butų jau suderėtos kainos bei tikimasi sulaukti daugiau pasiūlymų.

Klausimas dėl nekilnojamojo turto, skirto socialinio būsto fondo plėtrai, įsigijimo bus svarstomas kitą savaitę vyksiančiame savivaldybės tarybos posėdyje.

Pažymima, kad butai perkami naudojantis ES paramos lėšomis. 2020 m. teikta paraiška paramai gauti pagal 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programą projektui „Socialinio būsto plėtra Ukmergės rajono savivaldybėje“.

Projekto siekis – įsigyti 12 vieno–trijų kambarių butų su patogumais rajone ir juos pritaikyti socialinių būstų paskirčiai.

Savivaldybės svarstymui teikiamame projekte matyti, kad vienas 53,35 kv. m butas perkamas už suderėtą 42 000 Eur sumą. Šiuo metu butas priklauso trims asmenims.

Už kitą dviejų kambarių butą suderėta kaina – 36 000 Eur.

Už trečią, taip pat dviejų kambarių, butą suderėta 36 960 Eur suma. Iš jos išskaičiuojama neįmokėta pastato modernizacijos įmoka ir pardavėjui bus pervedama likusi 33 885 Eur suma.

Minėti butai yra Vytauto g. 92, Žiedo g. 3 ir Kauno g. 27A daugiabučiuose.

Projektą „Socialinio būsto plėtra Ukmergės rajono savivaldybėje“ kuruojanti Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyr. specialistė Jolanta Vytienė pasakojo, kad butų kainas yra įvertinę nepriklausomi turto vertintojai.

Visi pardavėjai, kviesti deryboms, į jas atvyko ir sutiko derėtis. Buvo pasiūlytas dar vienas butas, tačiau jo savininkai derėtis nesutiko, tad tas sandoris neįvyks.

Skyriaus vyr. specialistė J. Vytienė pasakojo, kad iš 12 numatytų butų planuota įsigyti 4 vieno kambario, 6 dviejų kambarių ir 2 trijų kambarių. Visa ES lėšomis finansuojama projekto suma – 367 123 Eur. Į ją įeina ne tik patys pirkiniai, bet ir turto vertinimas, dokumentų rengimas.

ES lėšomis bus finansuojami 85 proc. projekto lėšų, o rajono savivaldybė prie projekto prisidės 15 proc.

Pasak J. Vytienės, iš 12 numatytų dabar dokumentai parengti tik trims pirmiesiems butams įsigyti.

Kadangi butų kainos per pastaruosius metus smarkiai šoktelėjo, numatyto butų skaičiaus, pasinaudojus projekto lėšomis, gali ir nepavykti nupirkti.

Šiuo metu vėl teikiamas kvietimas, raginantis ukmergiškius butus parduoti savivaldybei.

Projektas tęsis iki šių metų spalio pabaigos, tad tikimasi, kad butus siūlančiųjų dar atsiras.

J.Vytienė pasakojo, kad savivaldybės darbuotojai ne tik pasyviai laukia pasiūlymų iš ukmergiškių, bet ir patys skambina skelbimų portaluose nurodytiems butų pardavėjams, kviesdami teikti paraiškas savivaldybei.

Turto ir įmonių valdymo skyriaus vyr. specialistė Jūratė Kaselienė sakė, kad pagal minėtą projektą praėjusiais metais jau buvo teiktas kvietimas gyventojams parduoti savo butus. Tačiau tada norinčiųjų juos parduoti neatsirado.

Dabar jau yra pasiūlymų ir tikimasi, kad savivaldybės tarybos nariai jiems pritars.

Nupirkti butai bus įtraukti į savivaldybės socialinių būstų sąrašą bei išnuomoti socialinių būstų eilėje laukiančioms šeimoms.

Šiuo metu socialinių būstų eilėje laukia 70 ukmergiškių.


Gali būti aktualūs ir butai Šiauliuose

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+10 # AGA 2022-01-24 22:50
Skurtuma atiduos pardavejas grynais pirkejams! O kiek supirkote butu sau, uz likutine verte, per UBU? :lol: 8) :-x
Niekas reikalu su jumis turet nenori.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # pritariu 2022-01-25 11:35
:D :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų