Prasideda Joninių renginiai

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Kai sau­lė pa­sie­kia aukš­čiau­sią taš­ką, o gam­ta ne­be­tel­pa sa­vy, pi­nam vai­ni­kus ir dai­nas dai­nuo­jam Jo­nams ir Ja­ni­noms. Uk­mer­gės kraš­te Jo­ni­nių ren­gi­niai ims šur­mu­liuo­ti jau šią sa­vai­tę. Šeš­ta­die­nį kon­cer­tas vyks Dai­na­vos kul­tū­ros na­muo­se. Sve­čiuo­se – liau­diš­kos mu­zi­kos ka­pe­la „Jo­nė“ iš Jo­na­vos.

Pir­ma­die­nį, bir­že­lio 22 d., šven­tė ren­gia­ma Del­tu­vo­je, 23 d. – Vi­diš­kiuo­se, Žel­vo­je, Sie­si­kuo­se, Pet­ro­ny­se, Žei­miuo­se, Liau­šiuo­se, o dai­na­viš­kiai tą­dien kvie­čia dar ir į Jo­ni­nių dis­ko­te­ką. Ji vyks Dai­na­vos kul­tū­ros na­muo­se.

Svei­kin­ti, žais­ti, bur­tis, pa­par­čio žie­do ieš­ko­ti, li­gi auš­ros šok­ti kvie­čia Tau­jė­nų dva­ras. Links­my­bės čia vyks bir­že­lio 23 d. Ža­da­ma pra­mo­gų vai­kams, o su­si­rin­ku­siuo­sius links­mins Pa­ne­vė­žio cho­ras „Va­ni­li­nis dan­gus“.

Ren­gi­nio me­tu or­ga­ni­zuo­ja­ma šven­ti­nė Jo­ni­nių pre­ky­ba – no­rin­tie­ji kvie­čia­mi jai re­gist­ruo­tis.

Tarp šven­tės Tau­jė­nų dva­re ren­gė­jų – ir ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė, Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tras, VšĮ „Ly­de­rių kar­ta“, VšĮ Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tras, Tau­jė­nų se­niū­ni­ja, dva­ro šei­mi­nin­kai.

Sa­vi­val­dy­bės Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riaus ve­dė­ja Lo­li­ta Ge­ruls­kie­nė, pa­sa­ko­da­ma apie šį ren­gi­nį, džiau­gė­si, kad pa­vy­ko įgy­ven­din­ti ne vie­no uk­mer­giš­kio no­rą – su­reng­ti Jo­ni­nių šven­tę, ku­rio­je bū­tų puo­se­lė­ja­mos se­no­sios jos tra­di­ci­jos.

Šven­tė Tau­jė­nų dva­re ren­gia­ma ant­rus me­tus, ti­ki­ma­si ją pa­da­ry­ti tra­di­ci­nę.

Bir­že­lio 24 d. Jo­ni­nių pra­mo­gos vyks Užu­gi­ry­je ir Va­luo­se.

Gau­sios pra­mo­gų bus ir tra­di­ci­nės Vep­rių Jo­ni­nės. Vep­rių ši­le jos vyks ki­tą šeš­ta­die­nį, bir­že­lio 27 d. Pro­gra­mo­je – šven­ti­nė ei­se­na iš mies­te­lio cen­tro į ši­lą, iš­kil­min­gas šven­tės ati­da­ry­mas, žir­gų pa­ra­das ir var­žy­bos.

Kon­cer­ti­nę šven­tės pro­gra­mą or­ga­ni­za­to­riai šie­met pa­va­di­no mu­zi­ki­niu ma­ra­to­nu. Ja­me pa­kvies­tos da­ly­vau­ti kai­mo ka­pe­la „At­ža­ly­nas“ iš Pa­ne­vė­žio ir jau mi­nė­to­ji „Jo­nė“. Taip pat lau­kia­ma šla­ge­rių at­li­kė­jo Ri­mo Me­di­šaus­ko, bar­do Vid­man­to Plė­tos.

Šven­tės da­ly­vius links­mins ir vep­riš­kių fol­klo­ro an­sam­blis „Gel­du­tė“ bei in­stru­men­ti­nė gru­pė, kai­mo ka­pe­la „Su­ba­tė­lė“, pa­si­ro­dys ke­lios šo­kių gru­pės.

Kaip ir kas­met, Jo­ni­nės Vep­riuo­se ne­įsi­vaiz­duo­ja­mos be šven­ti­nio lau­žo, at­rak­cio­nų ir fe­jer­ver­kų, pra­mo­gų ma­žie­siems.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų