Prieš šventę – Kalėdų Senelio paieškos

Arvydo Pėšinos nuotr. Ukmergė pasirengusi šventėms. Arvydo Pėšinos nuotr. Ukmergė pasirengusi šventėms.

Penktadienį aikštėje šalia kultūros centro sužibo kalėdinė miesto eglė. Šventės rengėjai prisipažįsta, jog šiemet ne taip paprasta buvo surasti... ją įžiebsiantį Kalėdų Senelį.

Šventės proga organizatoriai pakvietė ukmergiškius pasiklausyti koncerto, pasižiūrėti fejerverkų. Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė džiaugiasi įgyvendinta idėja jiems dovanoti ir neįprastą reginį – ugnies šou. Spektaklį „Legenda apie Kalėdų sergėtojus“ parodė „Viduramžių pasiuntinių“ iš Vilniaus fakyrai.

Koncertavo dainininkė Giulija ir jos suburtas vaikų choras. „Renginys orientuotas į ne vien visai mažiukus. Taikom, kad patiktų visai šeimai. Todėl ieškojom atitinkamų kolektyvų – tokių nėra labai daug. Norėjom pakviesti Lauros Remeikienės iš Šiaulių chorą, bet jiems – televizijos projektai. O Giulija – mūsų kaimynė – iš Kėdainių, labai miela, paprasta bendrauti, ne brangininkė“, – pasakojo R. Graužinienė.

Šventės pabaigoje padangę tradiciškai nušvietė fejerverkai. Jais pasirūpina ir šventės organizatoriai, ir rėmėjai. „Už tai kasmet labai dėkojam įmonei „Ukmergės ginklai“ ir savininkui Arūnui Liukaičiui“, – sako ji. 

Apskritai eglutės įžiebimo šventės rengimo finansai – organizatorių rūpestis. „Metų pabaiga, tad šią šventę darom iš sutaupytų nuo visų per metus vykusių švenčių likučių“, – sakė pašnekovė. 

Anot jos, pagrindinės šio renginio režisierės – teatro studijos „Nykštukas“ vadovė, vaikų renginių organizatorė Tamara Kvieskienė ir režisierė Laima Jančiauskaitė: „Tačiau organizavom visi kartu, kaip ir kitus renginius, kurių šiuo metu pas mus itin daug.“

Atskleidė, jog šiemet viena sunkiausių užduočių buvo surasti eglę įžiebsiantį Kalėdų Senelį. Mat juo iki šiol, anot direktorės, jau kokius penkerius metus, „dirbdavo“ dabartinis rajono meras Rolandas Janickas. Šį sykį jis kviestas pasveikinti šventės dalyvius nebe kaip Kalėdų Senelis.

„Ilgai ieškojom, daug kas atsisakė, rinkomės iš kelių kandidatų. Kalėdų Seneliu sutiko būti Technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojas administracijos ir ūkio reikalams Nerijus Sabaliauskas. Jis turi patirties, turi ir reikiamus rūbus. Sutiko sudalyvauti nemokamai – už tai labai jam dėkojam. Būtų smagu su juo bendradarbiauti ir ateityje“, – pasakojo R. Graužinienė.

Švenčių išvakarėse kultūros centre – ir kiti pokyčiai: ant jo sušvito naujas įstaigos pavadinimas.

„Jau pats laikas buvo pasikabinti. Po renovacijos praėjo kiek metų, fasadas vis tiek nebepasikeis. O ir prieš renovaciją daug laiko nebebuvo, kai nuėmėm seną užrašą „Ukmergės kultūros rūmai“, – sako pašnekovė. – Atlikom viešuosius pirkimus, raides pagamino Radviliškio firma. Tačiau patys sugalvojom, kaip užrašas turi atrodyti. Šriftas, spalvos – viskas mūsų sumaketuota. Ir nors vietiniai žino, kokia tai įstaiga, vis tiek reikia save reklamuoti. Todėl sutaupėm ir prieš Kalėdas pasipuošėm.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų