„Rudens saulutė“ atšventė 20-ąją sukaktį

Nuo mažyčio spindulėlio per du dešimtmečius „Rudens saulutė“ išsiplėtė į didžiulį respublikinį renginį. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nuo mažyčio spindulėlio per du dešimtmečius „Rudens saulutė“ išsiplėtė į didžiulį respublikinį renginį. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kultūros centre kelias savaites šurmuliavo tradicinė neįgaliųjų kūrėjų darbų paroda „Rudens saulutė“.

Antradienį vyko šios jubiliejinės 20-osios parodos uždarymo šventė. Jos metu vyko koncertas, apdovanoti išskirtiniausių darbų autoriai bei parodos organizatoriai.

Pirmą kartą parodos uždarymas surengtas kultūros centro didžiojoje salėje, į kurią susirinko gausus būrys neįgaliųjų kūrėjų iš visos Lietuvos bei „Rudens saulutės“ organizatoriai, savanoriai, rėmėjai.

Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė pasakojo, kad šiemet savo darbus pristatė 33 šalies neįgaliųjų organizacijos iš 22 rajonų.

Mezginius, nėrinius, iš veltinio darytas grožybes, paveikslus, drabužius, įvairius suvenyrus ir kitus kūrinius sukūrė 376 autoriai.

Parodoje šiuos darbus buvo galima ne tik apžiūrėti, bet ir įsigyti. Tuo besirūpinančios savanorės pasakojo, kad šiemet parduotas įspūdingas skaičius darbelių – per 500. Daugiausiai nupirkta papuošalų, pintinių, keramikos, pirštinių, kojinių. Žmonės taip pat nepagailėjo pinigų ir brangesniems – 50–80 eurų kainuojantiems – suvenyrams.

Visos surinktos lėšos keliauja darbelių autoriams, o tai jiems – labai  reikalinga parama.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų