Demonstruoti avių kirpimo darbai.  Dainiaus Vyto nuotr. Demonstruoti avių kirpimo darbai. Dainiaus Vyto nuotr.

Minint Europos paveldo dienas, ukmergiškiai ir svečiai galėjo papramogauti Vaitkuškio dvare. Čia vyko Ukmergės kultūros centro renginys „Įsuk paveldo ratą“.

Pasak projekto autorės Etnokultūros specialistės Vilmos Mulevičiūtės-Sabaliauskienės, šis dvaras išsiskiria ypatinga istorija bei yra apipintas legendomis. Tačiau dabar likę tik rūmų fragmentai, tad, pasirenkant vietą, norėta priminti didingą ir romantišką dvaro praeitį.

Europos paveldo dienos dvare šurmuliavo rugsėjo 25-ąją. Per atidarymą danguje suplevėsavo didžiulė Lietuvos vėliava. Susirinkusiuosius pasveikino dvaro šeimininkas Gintautas Dūdėnas.

Į projektą gražiai įsiterpė tradicinis dvaro renginys – kieme buvo galima stebėti avių kirpimą. Žiūrovus įtraukė avių kirpimo edukacija senuoju ir šiuolaikiniu būdais, o ypač – sriubos su aviena gaminimas ir degustacija.

Iš anksto užsiregistravusiųjų laukė ekskursija po dvarą. Ją vedė muziejininkė Regina Škuropad. O mažieji šventės dalyviai galėjo pasigaminti po aitvarą.

Susidomėjimo sulaukė tautinio paveldo produktų mugė bei edukacijos. Tai – istorijos profesoriaus, archeologo, daktaro Rimvydo Laužiko ir Anželikos Laužikienės paskaita, fotografo Dainiaus Vyto fotoedukacija, dvaro savininko G. Dūdėno kvapų bei Mariaus Banaičio gitarų gamybos edukacijos.

Šventės dalyviai galėjo skanauti vaistinių žolelių arbatos ar dvaro spurgų, pagamintų pagal specialų išsaugotą receptą.

Vakarop scenoje griaudėjo grupės „Poliarizuoti stiklai“ koncertas. Prieš tai ją apšildė Ukmergės kultūros centro jaunimo popgrupė „Graičiaus babytės koldūnai“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Įdomu 2021-10-04 15:44
O tai avys dvaro? Sriuba dvaro virtuvės dalis? :eek:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų