Mokytojų šventė – kaip niekad nuotaikinga

Pasveikinti geriausi šių metų mokytojai. Laimos Juzėnienės nuotr. Pasveikinti geriausi šių metų mokytojai. Laimos Juzėnienės nuotr.

Spalio 5-ąją dvidešimt viena pasaulio šalis minėjo Tarptautinę mokytojo dieną. Šią progą nuotaikingai šventė ir mūsų rajono pedagogų bendruomenė. Į renginį, kuris šiemet vyko Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje, susirinko gausus rajono pedagogų būrys, mokytojus norintys pasveikinti svečiai. 

Profesinės dienos proga Ukmergėje kasmet renkami pedagogai, verti Geriausio metų mokytojo vardo. Šiemet rajono Švietimo taryba, įvertindama praktinės veiklos nuopelnus, mokinių pasiekimus, reikšmingiausius darbus pedagogikos srityje, bendražmogiškųjų ir pilietinių vertybių ugdymą, pasiūlė Geriausio 2016 metų mokytojo vardą suteikti Jono Basanavičiaus gimnazijos fizikos mokytojai Marinai Aukštuolienei, Sporto centro sporto mokytojui Artūrui Sakui, Antano Smetonos gimnazijos anglų kalbos mokytojai Daivai Vaišvilienei.

Šventėje šiems pedagogams buvo įteikti Geriausio metų mokytojo apdovanojimai, piniginės premijos. Kreipdamasi į geriausiais pripažintus mokytojus, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pabrėžė, kokį sunkų ir atsakingą darbą dirba pedagogai, kvietė nepamiršti ir savęs, neišdalinti visko, dažniau nusišypsoti.

Seimo pirmininkė Padėkos raštais apdovanojo gausų būrį rajono mokytojų, mokyklų vadovų. Pasidžiaugė, kad mokytojai su savo ugdytiniais dalyvauja Seimo rengiamuose projektuose, istorijos atminimo renginiuose.

Švietimo ir mokslo ministerijos Padėkos raštus už edukacinės aplinkos kūrimą ir puoselėjimą mokytojams įteikė Seimo nariai Arūnas Dudėnas ir Kazys Grybauskas.

Pedagogus sveikino ir visas būrys rajono savivaldybės, įstaigų, įmonių, politinių ir visuomeninių organizacijų atstovų.

Sveikindama pedagogų bendruomenę, Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė kalbėjo apie menkstantį mokytojo profesijos prestižą, kartu pabrėžė, jog, tyrimų duomenimis, mokytojai pagal visuomenės pasitikėjimą po ugniagesių, policijos ir kariuomenės užima ketvirtą vietą. Nepaisant visuomenės pasitikėjimo, šiemet Edukologijos universitetas į fizikos ir chemijos specialybes nesulaukė nė vieno kandidato, o iš dešimties į kitas specialybes stojančiųjų tik trijų pasiekimai buvo aukštesnio lygio.

Pajuokaudama vedėja nupiešė tokią švietimo utopiją: po rinkimų į Seimą mokytojo atlyginimas tampa didesnis  už Seimo nario, o norinčių tapti mokytojais daugiau nei norinčių tapti Seimo nariais.

D. Steponavičienė kalbėjo ir apie pasikeitusį mokytojo vaid-menį, pagarbą savo profesijai, palinkėjo būti ne tik mokytojais, bet ir MOKYTOJAIS, prisidėti prie talentų ugdymo, mokyti kritiškai mąstyti, nes, pasak švietimo bendruomenės vadovės, nėra nė vieno lakūno, kosmonauto, gydytojo, profesoriaus, kuris nebūtų mokęsis mokykloje.

Už šventės organizavimą padėkota Antano Smetonos gimnazijai, Ukmergės butų ūkiui, muziejui, Technologijų ir verslo mokyklos kolektyvui.

Ukmergės rajono savivaldybė pedagogams dovanojo romantišką Evelinos Sašenko koncertą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų