Sportiniai laikrodžiai: nauda arba kodėl kiekvienas sportininkas privalo juos turėti

Sportiniai laikrodžiai: nauda arba kodėl kiekvienas sportininkas privalo juos turėti Sportiniai laikrodžiai: nauda arba kodėl kiekvienas sportininkas privalo juos turėti

Turbūt sutiktumėte, kad šiais laikais bėgiojimas yra ne tik galimybė pailsėti, pasportuoti, išreikšti savo emocijas, tačiau tam tikra prasme ir mada.

Žinoma, ši mada yra labai puiki, kadangi skatina žmones praleisti daugiau laiko lauke, judėti, o tuo pačiu ir būti sveikiems. Tačiau problema, kad daugelis žmonių taip trokšta užsiimti šia veikla, kad visiškai nepasidomėjęs kaip reikia taisyklingai bėgioti – imasi veiksmų. To įtakoje kyla rimtos sveikatos problemos, kurių išgydimui reikia ir laiko, ir pinigų. Jeigu esate pradedantysis bėgimas, tokiu atveju sportiniai laikrodžiai Jums yra būtini.

Sėkminga sporto pradžia – tik su laikrodžiu

Sportinis laikrodis padeda matuoti žmogaus pulsą, taigi bėgiojantis asmuo visada žino, kaip jaučiasi jo organizmas. Labai dažnai jokių pakitimų (pavyzdžiui sunkiau kvėpuoti arba duria širdį) net nejuntama, taigi žmogus toliau bėgioja ir gadina savo sveikatą siekdamas nubėgti kilometru daugiau nei vakar. Tai turint laikrodį galima ne tik matyti tuos minėtus kilometrus, tačiau taip pat ir stebėti savo širdies ritmą. Taip išvengsite sveikatos problemų. Dažniausiai ilgą laiką bėgiojimu užsiimantis asmuo jau susidraugauja su savo kūnų ir žino kokios yra jo galimybės. Tačiau pačioje pradžioje, kai norime užsiimti bėgiojimu arba kokiu kitu sportu, toks laikrodis yra tikras auksas.

Laikrodžio pirkimas

Laimingi žmonės laiko neskaičiuoja ir štai sportiniai laikrodžiai susistemins Jūsų širdelės dūžius. Ir jokio skirtumo, ar pirksite laikrodį internetu, ar užsukę į prastas prekybos vietas – pasikonsultavę su specialistais tikrai atrasite Jums labiausiai tinkamą produkciją. Kokia ji? Atrasti galima remiantis šiomis gairėmis.

  • Ne visi sportiniai laikrodžiai atlieka tas pačias funkcijas. Kol vieni tik matuoja nubėgtą kilometražą ir sudegintas kalorijas, tuo tarpu kiti turi kur kas daugiau įvairesnių funkcijų galinčių užtikrinti, kad sportas bus tikras malonumas. Natūralu, kad kuo daugiau funkcijų – tuo kaina yra didesnė, tačiau juk investuoti verta.
  • Nesunkiai atrasite tiek žinomų gamintojų produkciją, tiek paprastus laikrodžius. Vėlgi, skirsis kaina, tad investuodami į kokybę bent jau tiksliai žinosite ką pavyks gauti. Kita vertus, jeigu sportas tik retai propaguojama pramoga – neverta investuoti didelių sumų.
  • Sportininkai taip pat nori būti stilingi, tad ieškodami įrangos taip pat turėtumėte įvertinti ir spalvas, formas bei kitus aspektus prisidedančius prie laikrodžio stiliaus.
  • MEDŽIAGA. Sportiniai laikrodžiai dažniausiai gaminami iš labai tvirtų medžiagų, taigi jie yra atsparūs kritimams, ir drėgmei, ir kitiems neigiamiems aplinkos veiksniams. Kadangi šie aksesuarai nešiojami tuomet, kai Jūs labai aktyviai judate – svarbu, kad įranga būtų kokybiška.

Jeigu norite sportuoti be jokių neigiamų rezultatų – reikia pasirūpinti ir tinkama apranga, ir tinkamais aksesuarais. Tokiu atveju sveikata gerės, o ne blogės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų