Renginio organizatorių archyvo nuotr. Ukmergėje vyko bušido kovos. Renginio organizatorių archyvo nuotr. Ukmergėje vyko bušido kovos.

Minėdamas savo 15 metų jubiliejų Ukmergės dziudo klubas kovinio sporto aistruoliams surengė įspūdingą šventę – tarptautinį Bushido S.W.A.T. 59 turnyrą. Deja, paties pajėgiausio Ukmergės kovotojo jame neišvydome, nes jam tiesiog nepavyko surasti varžovo.

Ukmergėje tai – jau antrasis toks jubiliejinis turnyras. Pirmasis vyko prieš penkerius metus, klubui minint 10-ies metų sukaktį.

Nors praėjusį savaitgalį Ukmergėje vyko daug šventinių renginių, Dziudo klubo prezidentas Artūras Sakas džiaugiasi, kad turnyras sukvietė šimtus žiūrovų. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos salėje jų susirinko per 400.

Ringe pasirodė 7 kovotojai iš Ukmergės, o iš viso dalyvavo 9 poros bušido imtynininkų iš Lietuvos bei Latvijos.

Tarp nugalėtojų – ukmergiškiai Mantas Klimantavičius, Ernestas Sakas ir super kovoje laimėjęs Žygimantas Ramaška.

Varžybas vedė didelę patirtį šioje srityje turintis Rytis Kuzmenka.

Bušido turnyro kovos vyko pagal skirtingas taisykles, 6 kovos vyko pagal ZST (2 raundai po 3 min.) taisykles, 3 – pagal grappling (1 raundas, 8 min.). Grappling pergalė pasiekiama atlikus skausmingą imtynių veiksmą be smūginės technikos, ZST taisyklėse leidžiami imtynių bei smūginės technikos veiksmai.

Sakas pasakojo, kad surengti tokio aukšto lygio bušido varžybas jų klubui – didelė atsakomybė, o kartu ir finansinis krūvis. Už paramą organizatorius dėkojo visiems klubo rėmėjams, draugams, o labiausiai – klubo treneriams Tomui Putinauskui, Eugenijui Simonaičiui ir visiems klubo nariams, kurių yra per 40.

Pašnekovas prisipažino, kad prieš 5-erius metus rengtos pirmosios bušido varžybos buvo itin finansiškai skausmingos. Viena priežasčių – ir tuomet, ir dabar buvo labai sunku rasti varžovus aukštų pasiekimų turintiems mūsų kovotojams.

Šįkart daugkartiniam įvairių turnyrų nugalėtojui Mindaugui Veržbickui varžovą per didelius vargus pavyko rasti. Tuo tarpu Ukmergės sporto žvaigždei Teodorui Aukštuoliui teko varžybas žiūrėti kaip garbės svečiui. Kovotojas, deja, liko be kovos. 

Dziudo klubo prezidentas A. Sakas džiaugiasi, kad per 15 veiklos metų pavyko išugdyti labai daug talentingų sportininkų, garsinančių Ukmergę ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir pasaulyje.  Pernai gruodį Lietuvos bušido federacijos atstovas T. Aukštuolis Tokijuje, Japonijoje, kovojo didžiausiame pasaulyje naujametiniame turnyre RIZIN. Namo jis grįžo su bronzos medaliu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų