Skelbia apie kompensacijas už pernai sausros padarytus nuostolius

Žemdirbiams jau skaičiuojant nuostolius dėl šiųmečių sausrų, Žemės ūkio ministerija skelbia apie pernai sausros patirtų nuostolių kompensacijas.

Informuoja, kad joms skirta 8,5 mln. eurų. Pradėti mokėti žadama liepos mėnesį.

Parama skirta žemdirbiams, kurių 2018 metais dėl sausros patirti augalininkystės produkcijos nuostoliai sudarė ne mažiau kaip 30 proc. pareiškėjo bendros vidutinės metinės 2015–2017 m. produkcijos vertės pagal visus taisyklėse nurodytus augalus.

Taip pat mokama vienkartinė išmoka gyvulininkystės (galvijai, arkliai, kiaulės, avys, ožkos) ir paukštininkystės veikla užsiimantiems subjektams, laikantiems 1 ir daugiau sutartinių gyvulių.

Tikslūs kompensacijų dydžiai paaiškės surinkus visas paraiškas ir bus tvirtinami atskiru žemės ūkio ministro įsakymu.

Prognozuojama, kad augalininkystės sektoriuje vidutinė išmoka gali siekti apie 8 Eur už ha.

Su pareiškėjais, kurie atitiks taisyklių keliamus reikalavimus dėl kompensacijų gavimo, susisieks savivaldybių ir seniūnijų darbuotojai.

Paraiškas bus galima teikti iki birželio 21 d. 

Informacija dėl sausrų paraiškų pateikimo bus teikiama bendruoju Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro telefonu  (8 5) 266 06 20 (pasirinkus 2 meniu punktą).

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+1 # pitti gerardo 2019-07-04 15:19
Sveiki, mano gyvenimas pasikeitė ir visa mano veikla peržengė ROSA BORRIELLO. Iš šios moters gavau 30.000 eurų paskolą. Čia yra Mail:
Dievas jus palaimina.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų