Vepriuose – šimtai turistų motociklininkų

Viena iš respublikinio motociklininkų ralio stotelių tapo Vepriai Viena iš respublikinio motociklininkų ralio stotelių tapo Vepriai

Praėjusį savaitgalį Vepriuose sulaukta nekasdienių svečių. Miestelį aplankė keli šimtai motociklininkų, kurie keliauja per Lietuvą ir vykdo įvairias užduotis.

Nebe pirmus metus motociklų mėgėjų vykdomo ralio šių metų šūkis – „Parodyk kelią Lietuvos“. Patys šį motociklų turizmo ralį organizuojantys entuziastai jį vadina nuotykių renginiu. Dalyvių tikslas – važiuoti motociklais po Lietuvą, aplankyti kultūros, paveldo ir kitas vertingas krašto vietoves. Įvykdžius organizatorių pateiktas užduotis, gaunama taškų. Komanda, surinkusi daugiausia taškų, laimi.

Ralis rengiamas nuo 2011 metų. Misija, teigia organizatoriai, – mada keliauti po Lietuvą ir Lietuvos vienybė.

2016-ieji paskelbti Bendruomenių metais, taip pat Prezidento Kazio Griniaus ir Bibliotekų metais. Todėl ralio dalyviai šiemet pasirinko aplankyti vietoves, susijusias su bendruomenėmis, knygomis, Prezidento atminimu. Tarp lankomų vietų temų – ir Baltijos kelias.

Šeštadienį nuo ryto ralio dalyviai šurmuliavo Vepriuose. „Atvyko 45 motociklininkų komandos – apie 260 dalyvių iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Elektrėnų, Rokiškio, Kupiškio, Šiaulių... Buvo ir svečių iš užsienio. Kartu su lydėjusiais asmenimis buvo net apie tris šimtus žmonių“, – pasakojo Veprių seniūnijos specialistė Dalia Radzevičienė.

Vepriai, anot jos, – viena iš 30 šalies vietų, patekusių į motociklų turizmo ralio maršrutą. 

Dalyvių gide tapo Ukmergės kultūros centro Veprių filialo vedėja Rasa Šimonienė. Ji papasakojo svečiams apie Veprius, jų istoriją. Atvykėliai susipažino su Veprių Kalvarijų keliu.

Lankėsi ir Veprių bažnyčios šventoriuje, o bažnyčioje turėjo įvykdyti užduotį: surasti seniausią varpą ir juo paskambinti. Iki pavakarės viešėdami vienoje iš mažųjų Lietuvos kultūros sostinių, atliko ir kitokių užduočių.  

Miestelio centre motociklininkai ir kiti žygio dalyviai mielai bendravo su vepriškiais, fotografavosi, vaišinosi Veprių bendruomenės narių jiems pagamintais blynais, kitais gardėsiais.

„Gal tik vienas kitas iš jų čia yra buvę, o dauguma Vepriuose viešėjo pirmą kartą. Viskas jiems labai patiko, domėjosi istorija, kultūros objektais, daug klausinėjo. Buvo norinčiųjų pamatyti mūsų paplūdimius, išsimaudyti“, – pasakojo D. Radzevičienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų