Deltuvoje surengtos žirgų lenktynės

Sa­vait­ga­lį Del­tu­vo­je su­reng­ta sma­gi Už­ga­vė­nių šven­tė, pa­do­va­no­ju­si mies­te­lio gy­ven­to­jams daug gra­žių emo­ci­jų ir net tik­rą žir­gų lenk­ty­nių re­gi­nį.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Deltuviškiai turėjo progos pasidžiaugti lenktynėmis.

Va­de­lio­to­jų var­žė­si ne­daug, ta­čiau, ka­dan­gi be­veik vi­si vy­rai vie­ti­niai ir dau­ge­liui pa­žįs­ta­mi, azar­to lenk­ty­nė­se ne­trū­ko.

Del­tu­vos se­niū­nas Sal­vi­jus Stim­bu­rys pa­sa­ko­jo, kad se­niū­ni­jo­je yra žmo­nių, au­gi­nan­čių spor­ti­nius žir­gus ir ne­abe­jin­gų šiam spor­tui.

Tai Me­čis­lo­vas ir Gin­ta­ras Ra­dze­vi­čiai, ūki­nin­kai Val­das ir Do­na­tas Gurs­kai, Vi­gi­man­tas Pe­red­ni­kas, Po­vi­las An­driū­nas, Ben­ja­mi­nas Jo­vai­ša.

 

02-12-4_straipsnio_2_nuotr

Kokios Užgavėnės be persirengėlių ir blynų.


Žir­gų spor­to pra­mo­gą Del­tu­vo­je vy­res­ni gy­ven­to­jai me­na dar nuo so­viet­me­čio lai­kų, tad nu­tar­ta pa­ban­dy­ti ją at­gai­vin­ti.

Lenk­ty­nė­se se­niū­no tau­rei lai­mė­ti pir­ma vie­ta ati­te­ko Me­čis­lo­vui Ra­dze­vi­čiui su žir­gu Lu­čiumi, an­tra – Vi­gi­man­tui Pe­red­ni­kui su Mar­su, tre­čia – Po­vi­lui An­driū­nui su Ku­zia.

Ka­dan­gi va­žia­vo tik trys va­de­lio­to­jai, pra­lai­mė­ju­sių­jų ne­li­ko...

Ap­do­va­no­ji­mą įtei­kė se­niū­nas S. Stim­bu­rys.

Po tris vy­rus var­žė­si ir ki­tuo­se va­žia­vi­muo­se.

UAB „Ro­va­da“ tau­rę lai­mė­jo V. Pe­red­ni­kas su Gal Au­gus­ti­nu, ant­ras bu­vo A. Bu­ge­nis su Di­na­ra, tre­čias – G. Ra­dze­vi­čius su Vi­kon­da. Šį ap­do­va­no­ji­mą įtei­kė „Ro­va­dos“ vie­nas va­do­vų Al­gis Blauz­dys.

 

02-12-4_straipsnio_3_nuotr

Be medalių ir taurių neliko nė vienas varžybų dalyvis.


Tre­čia­me va­žia­vi­me ko­vo­ta dėl se­niū­nai­čio tau­rės. Pir­mas čia bu­vo G. Ra­dze­vi­čius su Bo­čiu­mi, ant­ras – B. Jo­vai­ša su Olim­pi­ja Olo, tre­čias – D. Gurs­kas su Švy­tu­riu.

Ap­do­va­no­ji­mą įtei­kė se­niū­nai­tis Vid­man­tas Zie­zis.

Žir­gų var­žy­bas ko­men­ta­vo Al­fre­das Žar­naus­kas.

Pa­si­links­mi­nę var­žy­bo­se vi­si su­si­rin­ku­sie­ji mė­ga­vo­si ki­to­mis links­mo­mis pra­mo­go­mis – le­du čiuo­žė se­no­vi­niu įtai­su kal­va­ra­tu, trau­kė vir­vę, ke­pė bly­nus, kū­re­no lau­žą.

 

02-12-4_straipsnio_4_nuotr

Žiemos pramogos.


Už­ga­vė­nės, aiš­ku, ne­ap­siėjo be per­si­ren­gė­lių, iš­mo­nin­gų kau­kių, Ka­na­pi­nio su La­ši­ni­niu ko­vos, de­gi­na­mos Mo­rės...

Po pie­tų del­tu­viš­kiai rin­ko­si į kul­tū­ros na­mus, kur žiū­rė­jo fil­mą apie žy­gį že­mai­tu­kais iki Juo­do­sios jū­ros „2000 km is­to­ri­jos“.

 

02-12-4_straipsnio_5_nuotr

Šventėje – smagi nuotaika.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų