Karščiuojančios pacientės nepriėmė

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

Į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si laik­raš­čio skai­ty­to­ja ne­gai­lė­jo prie­kaiš­tų dėl pa­cien­tų ap­tar­na­vi­mo po­li­kli­ni­ko­je tvar­kos. Ji pa­pa­sa­ko­jo apie gar­baus am­žiaus ne­įga­lios gi­mi­nai­tės ap­si­lan­ky­mą Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tre.

Gy­ven­to­ja į me­di­kus krei­pė­si, su­šlu­ba­vus svei­ka­tai. Smar­kiai su­karš­čia­vu­si ir sun­kiai kvė­puo­ti be­ga­lin­ti mo­te­ris ma­nė ap­sir­gu­si plau­čių už­de­gi­mu.

Re­gist­ra­tū­ro­je ji bu­vo nu­siųs­ta lauk­ti pas gy­dy­to­ją ir per­spė­ta, kad yra la­bai daug žmo­nių. Ta­čiau, anot skam­bi­nu­sio­sios, jo­kių ei­lių li­go­nė ne­ma­čiu­si. Nors ban­džiu­si pri­sip­ra­šy­ti pas gy­dy­to­ją, ši esą lie­pu­si lauk­ti prie ka­bi­ne­to.

Skai­ty­to­jos tei­gi­mu, jos gi­mi­nai­tė vė­liau taip ir ne­bu­vo pa­kvies­ta, nors prie du­rų pra­lau­ku­si net ke­lias va­lan­das. „Li­go­nei – aš­tuo­nias­de­šimt, ji ne­įga­li, vaikš­to su ra­men­tais, sun­ku ju­dė­ti. Grį­žo iš po­li­kli­ni­kos la­bai su­si­ner­vi­nu­si, jo­kios pa­gal­bos ne­su­lau­ku­si. Sa­kė – ge­riau jau pa­čiai žo­ly­tė­mis gy­dy­tis ar­ba mir­ti...“ – ne­slė­pė nuos­kau­dos ji.

Mo­te­riai ne­aiš­ku, ko­dėl gy­dy­to­ja ser­gan­čios se­no­lės ne­pri­ėmė, nors esą bu­vu­si lais­va. Pik­ti­no­si tuo, jog rei­kė­jo tuš­čiai lauk­ti iki pat va­ka­ro, kai tuo me­tu, anot jos, žmo­nių be­veik ne­bu­vę.

Pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro vy­riau­sio­ji gy­dy­to­ja Ja­ni­na Ga­liaus­kie­nė sa­ko, jog karš­čiuo­jan­tys pa­cien­tai tu­ri bū­ti pri­ima­mi pir­miau­sia: „Aukš­ta tem­pe­ra­tū­ra yra in­di­ka­ci­ja pa­šauk­ti žmo­gų pir­miau. Apie ją me­di­kus, pas ku­riuos re­gist­ruo­ja pa­cien­tus, įspė­ja ir re­gist­ra­tū­ros dar­buo­to­jos, kad bū­tų at­leis­ti be ei­lės. Net­gi kol lau­kia, se­su­tė pa­ma­tuo­ja tem­pe­ra­tū­rą.“

Kai pa­cien­tas krei­pia­si į re­gist­ra­tū­rą, jis re­gist­ruo­ja­mas ar­ba pas sa­vo gy­dy­to­ją, ar­ba pas tuo me­tu dir­ban­tį ki­tą me­di­ką. „Žmo­nių vi­sa­da bū­na daug, vi­si dar­buo­to­jai ap­krau­ti, tu­ri li­go­nius su­pla­nuo­tus, bet žmo­nės re­gist­ruo­ja­si – pa­lie­ka­ma vie­tos ir ne­pla­nuo­tiems li­go­niams“, – apie ei­les prie ka­bi­ne­tų pa­sa­ko­jo J. Ga­liaus­kie­nė.

Ta­čiau tai, kad se­no­lė ap­skri­tai ne­pa­te­ko pas gy­dy­to­ją, jai ke­lia nuo­sta­bą. Kaip ir fak­tas, kad ji ga­lė­ju­si pra­lauk­ti ko­ri­do­riu­je li­gi dar­bo pa­bai­gos. „Iš­ei­ti na­mo, ma­ty­ti, kad sė­di, ir pa­lik­ti li­go­nį už du­rų? Kaž­kas čia ne taip...“ – me­di­kė sa­ko ne­ran­dan­ti pa­aiš­ki­ni­mo.

Svars­to, jog re­gist­ruo­da­ma­si mo­čiu­tė gal­būt ne­pra­si­ta­ru­si, jog tu­ri tem­pe­ra­tū­ros, to­dėl ne­bu­vo pri­im­ta iš kar­to. „Dar­buo­to­jai re­gist­ra­tū­ro­je gal ką ne iki ga­lo pa­aiš­ki­no, o gal jos pa­čios ne­su­pra­to... Nes bū­na, kad pa­cien­tai ne­pa­sa­ko vis­ko, ne­no­ri su re­gist­ra­to­rėm šne­kė­ti, tik sku­bi­na – grei­čiau re­gist­ruo­kit ir nie­ko ne­klau­si­nė­kit“, – pa­sa­ko­jo gy­dy­to­ja.

Kad iš­veng­tų nesu­si­pra­ti­mų, pa­cien­tams, at­vy­kus į po­li­kli­ni­kos re­gist­ra­tū­rą, pa­ta­ria iš­sa­miai pa­aiš­kin­ti, ko­kiais ne­ga­la­vi­mais skun­džia­si.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų