Cen­tra­li­zuo­tai tie­kia­mos ši­lu­mos kai­nos už sau­sio mė­ne­sį Uk­mer­gė­je ma­žė­ja. Taip nu­ta­rė šią sa­vai­tę po­sė­džia­vę Uk­mer­gės ra­jo­no eks­tre­ma­lių si­tu­a­ci­jų ko­mi­si­jos na­riai. UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ var­to­to­jams, gau­nan­tiems ši­lu­mą iš mies­to ka­ti­li­nių, kai­na už pa­slau­gą ma­ži­na­ma 5 pro­cen­tais.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Šildymas Ukmergėje pinga, bet „Miesto energijai“ jis gali būti atjungtas už skolas.

Už bu­tų šil­dy­mą sau­sį 23,75 ct/Wh mo­kės gy­ven­to­jai, ku­rių ši­lu­mos punk­tai pri­klau­so var­to­to­jams, ir 23,87 ct/Wh – kai ši­lu­mos punk­tai pri­klau­so tie­kė­jams.

Šven­tu­pės gy­ven­vie­tė­je šil­dy­mo kai­na lie­ka to­kia pa­ti, kaip ir gruo­džio mė­ne­sį – 21,22  ct/Wh.

Pa­ti di­džiau­sia pa­tvir­tin­ta cen­tra­li­zuo­to šil­dy­mo kai­na Uk­mer­gė­je bu­vo 2009-ai­siais. Tuo­met ji sie­kė be­veik 30 ct/Wh. Prieš ši­lu­mos ūkį pe­ri­mant iš nuo­mi­nin­kų uk­mer­giš­kiai už šil­dy­mą mo­kė­jo 28,4 ct/Wh.

Anot ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus Juo­zo Varž­ga­lio, pa­grin­di­nė pin­gan­čio šil­dy­mo prie­žas­tis – su­ma­žė­ju­si du­jų kai­na ir su­ma­žin­tas nor­ma­ty­vi­nis pel­nas.

Du­jos per mė­ne­sį at­pi­go 70 li­tų už 1000 kub. m. Di­rek­to­rius svars­to, kad du­jų kai­na at­ei­ty­je ne­kils, tai­gi ir šil­dy­mas ne­brangs, o gal net pigs. Jis pri­mi­nė, kad su­tar­tį su du­jų tie­kė­jais Uk­mer­gės ši­lu­ma pa­si­ra­šė gruo­džio 31 die­ną. Iki tol du­jos bu­vo tie­kia­mos be su­tar­ties.

Pa­grin­di­nė kliū­tis, ko­dėl  iki pat gruo­džio pa­bai­gos su du­jų tie­kė­jais ne­bu­vo pa­si­ra­šy­ta su­tar­tis, – ne­už­tik­rin­tas Uk­mer­gės ši­lu­mos ūkio fi­nan­sa­vi­mas.

Anot ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus, ši są­ly­ga bu­vo iš­pil­dy­ta me­tų pa­bai­go­je įmo­nei pa­ė­mus 2,5 mi­li­jo­no li­tų pa­sko­lą. Tai nė­ra vie­nin­te­lė „Uk­mer­gės ši­lu­mos“ pa­sko­la šį šil­dy­mo se­zo­ną. Dar 960 tūks­tan­čių li­tų pa­im­ta in­ves­ti­ci­joms į Mai­ro­nio gat­vės dar­bus. Juos ti­ki­ma­si už­baig­ti pa­va­sa­rį.

Pin­gan­čia ši­lu­ma pa­si­džiau­gęs J. Varž­ga­lys taip pat  in­for­ma­vo apie sank­ci­jas, ku­rias ke­ti­na tai­ky­ti „Mies­to ener­gi­jai“, iš ku­rios pra­ėju­sią va­sa­rą bu­vo per­im­tas ši­lu­mos ūkis.

Di­rek­to­riaus tei­gi­mu, UAB „Mies­to ener­gi­ja“ pik­ty­biš­kai neat­si­skai­to už ko­mu­na­li­nius pa­tar­na­vi­mus – šil­dy­mą, elek­trą, van­de­nį. Sko­la jau sie­kia 30 000 li­tų. Jei sko­la ne­ju­dės, sa­vi­val­dy­bė svars­to ga­li­my­bę at­jung­ti įmo­nei ne tik šil­dy­mą, bet ir ki­tas ko­mu­na­li­nes pa­slau­gas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų