Dėl salės renovacijos teks keisti planus

Gedimino Nemunaičio nuotr. Tradicinę atestatų įteikimo vietą šiemet abiturientams teko pakeisti. Gedimino Nemunaičio nuotr. Tradicinę atestatų įteikimo vietą šiemet abiturientams teko pakeisti.

Kultūros centro žiūrovų salėje laukiama netrukus prasidėsiančio remonto. Renginių lankytojams jis netrukdys, mat artėjant vasarai jų grafikas tuštėja. Tačiau renovacija pakišo koją ilgametei abiturientų šventės tradicijai.

Jeigu niekas nesutrukdys pasiruošimo darbams, salė būtų pradėta tvarkyti kitą mėnesį. „Labai norim, kad jau gegužę vyktų remontas. Bet jeigu neišeis, birželį tai tikrai prasidės“, – sako kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė.

Po renovacijos žiūrovai rinksis į visiškai pasikeitusią salę. Naujos, anot direktorės, čia bus lubos, sienos, grindys. Salėje bus įrengtos naujos apšvietimo, ventiliacijos sistemos. Laukiama ir naujų kėdžių, kurios, viliamasi, bus gerokai patogesnės už senąsias. Atkeliaus iš viso 500 kėdžių – tiek vietų žiūrovams yra salėje.

Renovacija, pasak pašnekovės, kainuos apie 800 000 eurų. „Norėtume prie to paties „prigriebt“ ir pastato fasadinius laiptus, nes dabar jie baisūs“, – dėl akivaizdaus seniau atliktų laiptų renovacijos darbų broko apgailestaujanti direktorė.

Remonto baigties viliamasi rudenį. Jeigu užsitęstų, problemų kiltų saviveiklininkams, atvykstantiems atlikėjams. „Per vasarą dar galėtume išgyvent. Tačiau būtų gerai, kad spalį jau galėtume įeit, nes prasideda spektakliai, repetuoja kolektyvai, intensyvus prieškalėdinis laikotarpis. Nukentėtų mūsų veikla“, – sako ji.

Tuo metu šiltuoju laiku salė beveik nereikalinga. „Vasarą renginių viduj nevyksta – daugiau einam į lauką. Koncertų, spektaklių sezonas baigiasi gegužę ir prasideda maždaug rugsėjo antroje pusėje“, – pasakojo kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Gražvyda Tušienė.

O štai abiturientų išleistuvių organizatoriams teko pasukti galvą. Liepą vykstančios brandos atestatų įteikimo iškilmės kultūros centre – sena abiejų miesto gimnazijų tradicija.

„Rūpintis pradeda anksti – sausį jau teiravosi dėl salės. Tačiau šiemet teks pasiieškoti kitur“, – sako G. Tušienė. Pačių gimnazijų salės per mažos sutalpinti šimtus iškilmių dalyvių, tarp kurių – ir abiturientų šeimos, draugai. Joms, manoma, tiktų kad ir tas pats Taujėnų dvaras, kuriame tradiciškai vyksta gimnazistų išleistuvių pokylis.

Kada prasidės darbai kultūros centro salėje, priklauso ir nuo to, ar sklandžiai spręsis su viešaisiais renovacijos darbų pirkimais susiję klausimai. Mat planams, anot direktorės R. Graužinienės, buvo kiek pamaišyta: „Su ta pradžia mums nesiseka. Konkursas vykdomas pagal Viešųjų pirkimų įstatymą, deja, jis paskelbtas ne pirmą kartą, nes buvo apskųstas. Todėl sunerimom, ar tikrai įtilpsim į nusimatytą remonto periodą.“

Prieš porą metų žiūrovų salėje buvo atnaujinta scena – sumontuota moderni apšvietimo ir garso įranga. Naujais pakeisti visi scenos prožektoriai, kurių – apie 70. Daugiausia prožektorių – baltos spalvos. Sumontuota ir nauja kompiuteriu valdoma įranga, reikalinga reguliuoti apšvietimą, nes senoji nebeatitiko šiuolaikinių reikalavimų.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų