Prieš Miesto šventę skaičiuojami kūdikiai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Jau pradedami dėlioti Miesto šventės akcentai. Gegužės 28 d. rengiamo Ukmergės gimtadienio tema – „Mano miestas – mano šeima“.

„Darbo grupė jau dirba, šventės modelį turim, tik jis dabar vis pildysis naujomis detalėmis, – sako Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė. – Šiemet šventę dedikuojam šeimai plačiąja prasme.“

Anot jos, norima, kad prie šventės prisidėtų visuomenė. Todėl ukmergiškiai kviečiami ne tik siūlyti idėjas, bet ir dalyvauti organizuojant renginį. 

Bus ruošiama senų nuotraukų ekspozicija, tad siūloma dalytis turimomis šeimos fotografijomis. Jas galima atsiųsti į Vlado Šlaito viešąją biblioteką arba čia atnešti. Nuskenuotos nuotraukos iš karto grąžinamos. 

Ekspozicija planuojama aikštėje prie kultūros centro, kad nuotraukomis galėtų pasigėrėti šventės dalyviai, svečiai. „Darysim lauke, kad ir koks bebūtų oras, nes į vidų žmonės eina ne taip noriai. Nuotraukas kabinsim įmautėse arba galvosim, kaip kitaip jas apsaugoti, jei oras būtų nepalankus“, – sakė direktorė. 

Nebeatsiejamas Miesto šventės akcentas – visuotinė eisena: „Kviesim registruotis įmones, įstaigas su savo atributais. Taip pat kviesim prisijungti, pinant girliandą gimtadieniui pagamintiems vartams, kurie tapę šventės vinimi. Gražių atsiliepimų apie šią arką, kuriai girlianda pinama ištisą savaitę, sulaukiam net iš kitų rajonų.“ 

Rengiantis šventei, „namų darbų“ šį sykį teko ir civilinės metrikacijos darbuotojams. Paprašyta suskaičiuoti, kiek bus nuo vienos iki kitos Miesto šventės gimusių vaikučių. Pateikus gimimo liudijimus, jie gaus stilizuotus naujų Ukmergės piliečių pasus. Jų tėveliai, kurie galės ir norės, taip pat kviečiami dalyvauti eitynėse su vežimėliais. Šią idėją organizatoriai sako pasiskolinę iš latvių, kur vyksta tokios eisenos su kūdikėliais. 

Kokių naujovių žada rengėjai, dar neatskleidžiama. Tačiau išliks tradiciniai ukmergiškių pamėgti renginiai: išvakarėse – kino vakaras ant piliakalnio, rytinė visuotinė mankšta, literatūriniai skaitymai, sporto varžybos, planuojama diskoteka jaunimui. Kaip visada, bus pramogų vaikams.

Įspūdingam prisistatymui, anot R. Graužinienės, ruošiasi ir 175-ąjį jubiliejų šiemet mininčios mūsų ugniagesių gelbėtojų tarnybos pareigūnai. Žadama atsigabenti ne tik saviškės technikos, bet ir iš kitų rajonų. Koncertuos Vidaus reikalų ministerijos orkestras. 

Pašnekovė užsiminė, jog taip pat laukiama kvapą gniaužiančio vengrų šokio spektaklio su įvairiausiais efektais. 

Kaip ir kasmet, laukiama delegacijų iš miestų partnerių Vokietijoje, Švedijoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Italijoje, Vengrijoje, Ukrainoje. Kai kuriems svečiams mūsų rajono mero pakvietimai jau išsiųsti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų