Tarp klausimų merui: papildomas maršrutas ir naujos šiukšliadėžės

Gedimino Nemunaičio nuotr. R. Janicko ataskaitiniame susitikime su gyventojais dalyvavo ir rajono tarybos nariai. Gedimino Nemunaičio nuotr. R. Janicko ataskaitiniame susitikime su gyventojais dalyvavo ir rajono tarybos nariai.

Prieš metus mero pareigas pradėjęs eiti Rolandas Janickas šią savaitę rajono gyventojus sukvietė į savo veiklos ataskaitą. Susirinkusiesiems buvo išdėstyti svarbiausi nuveikti darbai ir atsakyta į pateiktus klausimus.

Susitikimo pradžioje savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė priminė, kad praėjusieji metai buvo istoriniai – gyventojai patys rinko rajono merus. Su gyventojais visa šios kadencijos rajono vadovų komanda susitinka antrą kartą. Pirmasis susitikimas vyko pernai lapkritį toje pačioje Vlado Šlaito viešosios bibliotekos salėje.

Savo gana lakoniškoje ir nenuobodžioje ataskaitoje R. Janickas pateikė tik svarbiausius nuveiktus darbus ir rajono gyvenimo pokyčius.

Vienas iš jų – pernai gruodį pagaliau Ukmergėje atidaryta viešoji pirtis. Joje jau praustasi daugiau nei 800 kartų.

Kitas džiuginantis ir kiekvienam matomas pokytis – daugiabučių namų renovacija. Baigta renovuoti 18 namų, kiti renovuojami ar, sulaukus gyventojų palaikymo, statomi į galimų pretendentų renovacijai eilę.

Aktualus sprendimas – galiausiai patvirtinta rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių (gatvių) kapitalo investicijų programa. Ji reglamentuoja remonto, rekonstravimo, statybos darbų eiliškumą ir jų nustatymo tvarką. Gyventojai skatinami prisidėti prie gatvių asfaltavimo darbų. Tokiu atveju gatvės reikalai judėtų sparčiau.

Ukmergiškiai pagaliau džiaugiasi Molėtų plento remontu, vykstančiais darbais autostradoje ties posūkiu į Žemaitkiemį. Laukia ir daugiau su eismo saugumu susijusių projektų: laikinasis žiedas Žiedo gatvėje, apšviestos Vilniaus gatvės pėsčiųjų perėjos.

Taikos sutartys

Pažymėta, kad pernai pajudėjo teisminis procesas dėl prekybos centro „Lidl“ anksčiau įsigyto sklypo. Šalys rengiasi bylą pabaigti taikos sutartimi. Greitai bus pradėta statyti modernią autobusų stotį, kurią finansuoja kaimynystėje prekybos centrą statysianti bendrovė „Lidl Lietuva“.

Ne pirmus metus vyksta teisminiai procesai su UAB „Miesto energija“ dėl šilumos tiekimo sutarties nutraukimo. Šioje byloje Apeliacinis teismas panaikino dalį apygardos teismo sprendimo ir savivaldybės mokėtiną sumą „Miesto energijai“ sumažino maždaug per pusę. Tačiau dėl to ruošiamasi kreiptis į Aukščiausiąjį teismą.

Savivaldybėje šilumos kaina Ukmergėje mažėjo 17 proc. Tai – didžiausias kainos kritimas Lietuvoje. Gyventojai nebegauna įgrisusių UAB „Miesto energija“ pranešimų dėl karšto vandens skaitiklio mokesčio. Pasak mero, tokį susitarimą pavyko pasiekti derybomis, tačiau klausimas toliau sprendžiamas teisme.

Meras informavo, kad šildymo sezono Ukmergėje kol kas nuspręsta nebaigti. Praėjusią savaitę apie jo pabaigą paskelbta sostinėje.

Pasak rajono vadovo, vos kelias paras iš eilės vidutinė lauko temperatūra buvo aukštesnė kaip 10 laipsnių, leidusi šildymo sezoną nutraukti. Tačiau įvertinus orų prognozes nutarta taip nesielgti ir ukmergiškių daugiabučiuose, ligoninėse, mokyklose nešaldyti. Norintieji, kad šildymas jų daugiabutyje būtų nutrauktas, tai gali padaryti šiuo klausimu balsuodami susirinkime.

Kvietė į šventę

Dar vienas teigiamas, pasak mero, sprendimas – uždrausti prekybą alkoholiu viešų švenčių, renginių metu. Taip siekiam kovoti su alkoholizmu ir nerodyti neigiamo pavyzdžio jaunimui.

Savo pasisakymą rajono vadovas baigė kviesdamas visus dalyvauti šiemet jau blaivioje Miesto šventėje. Jos renginiai prasidės gegužės 21 dieną, o pagrindinė šventė ir eisena vyks gegužės 28-ąją. 

„Šių metų miesto šventės šūkis – „Mano miestas, mano šeima“. O kadangi problemos šeimoje sprendžiamos diskutuojant ir kalbantis, kviečiu kelti jums rūpimus klausimus ir kartu ieškosim sprendimų“, – savo ataskaitą baigė R. Janickas.

Norėtų autobuso

Paraginti gyventojai uždavė nemažai juos dominančių klausimų.

Pageidauta, kad Gėlių rajoną pasiektų visuomeninis transportas.

Janickas sakė tokio pasiūlymo dar niekada negavęs, tačiau jei Gėlių rajono gyventojai surinktų parašus ir pateiktų raštišką užklausimą, jis tikrai būtų nagrinėjamas.

Kokia ateitis laukia senojo Ukmergės teismo pastato?

Į klausimą padėjusi atsakyti Vilniaus visuomenės sveikatos centro Ukmergės skyriaus vedėja Elena Mirinavičienė patikino, kad kol kas pastatu naudotis negalima. Po to, kai jame buvo aptikta gyvsidabrio ir nustatytas neleistina jo koncentracija, visi darbuotojai buvo iškeldinti, o pastatas liko tuščias. Pastatas šiuo metu priklauso Turto bankui, kol kas tarša yra per didelė, kad statinį būtų galima naudoti.

Mindaugo gatvėje gyventojus neramina per didelė vieno namo tvora. Esą trukdo eismui. Klausimą pažadėta nagrinėti.

Klausta ir dėl nesaugios centrinės miesto sankryžos. Žadėta, kad ją turėtų ateityje įvertinti eismo saugos specialistai.

Kodėl žemėtvarka nėra pavaldi savivaldybei?

Pasak R. Janicko, savivaldybė to tikrai nesikratytų. Atvirkščiai, mano, kad būtent taip ir turėtų būti. Tačiau žemėtvarkos funkcija priskirta valstybiniam, ne savivaldybės, lygmeniui ir tai gyventojams neretai sukelia įvairių keblumų. Meras patikino, kad į šią sritį stengiamasi įsigilinti pradėjus kiekvieną mėnesį rengti susitikimus su žemėtvarkos skyriaus vadovais.

Ar numatoma kaip nors tvarkyti Pivonijos mikrorajone esančių senųjų žydų kapų teritoriją?

Patikinta, kad tokių ketinimų tikrai esama ir juos tikimasi įgyvendinti. Šioje vietoje manoma įkurti atminties parką su pagarbos ženklais kadaise Ukmergėje gyvenusiems žydų tautybės žmonėms. Darbai pajudės, jei tik bus gautas finansavimas. Ukmergės savivaldybė dalyvauja Žydų kultūros kelio projekte ir tikisi, kad ateityje taps tarptautinio žydų kultūros kelio dalimi.

Vytauto g. 103 namo gyventojas pageidavo gauti raštišką paaiškinimą, kur nukeliauja Ukmergės butų ūkio renkamos jų namo lėšos. Pažadėta atsakymą pateikti.

Ekipažų nepadaugės

Užduotas ir greitosios medicininės pagalbos darbą liečiantis klausimas. Priminta, kad buvo surinkta 4000 ukmergiškių parašų dėl to, kad Ukmergėje nebūtų mažinama „greitosios“ ekipažų. Tačiau atsakymo nesulaukta.

Meras sakė, kad greitosios ekipažų padidinti niekaip negalima, nes jis nustatytas atsižvelgiant į gyventojų skaičių. Papildomai finansuoti iš savivaldybės biudžeto nenumatoma, nes medicinos sričiai, ambulatorijų išlaikymui ir taip šiemet skirta gerokai daugiau nei įprastai lėšų. „Suprantu, kad greitosios darbuotojai norėtų dirbti Ukmergėje, o algą gauti kaip Vilniuje, bet taip negali būti“, – medikų pageidavimą dėl atlyginimų atrėmė meras, pažymėdamas, kad mūsų rajone „greitosios“ atvykimo laiko rodikliai šiuo metu yra vieni geriausių šalyje.

Skųstasi, jog greitosios medicininės pagalbos skambučių registravimo centre ligoniai sulaukia klausimo, ar negalėtų patys atvykti į gydymo įstaigą. Ukmergiškė tokiu klausimu pasipiktino. Atsakydamas meras patikino, jog taip yra visoje šalyje. Pavyzdžiui, karščiuojančio ligonio visada teiraujamasi, ar neturi galimybės būti atgabentas į gydymo įstaigą savo transportu. Priminta, kad „greitoji“ pirmiausiai skirta skubiems iškvietimams.

Šiukšliadėžes pavogė

Kitas klausimas – dėl šiukšliadėžių. Jų mieste pasigesta. Atsakydamas savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas apgailestavo, kad ne viską galima padaryti. Pavyzdžiui, metalinės šiukšliadėžės buvo pastatytos, bet labai greitai jos dingo. Tačiau iš esmės pažadėta šią problemą išnagrinėti ir parinkti daugiau vietų šiukšliadėžėm.

Reikštos pretenzijos dėl prastos būklės daugiabučių kiemų. Klausta, kodėl šią problemą beveik pavyko išspręsti kaimyninėje Jonavoje.

Meras priminė, kad Jonava, skirtingai nei Ukmergė, buvo priskirta probleminiam rajonam ir gavo daugiau lėšų šioms bėdoms spręsti.

Vis dėlto turima planų, kaip skatinti daugiabučių kiemų tvarkymą Ukmergėje. Manoma, kad jei gyventojai pritartų kvartalinei renovacijai, kuomet renovuojamas ne vienas namas, o visas kvartalas, savivaldybė prisidėtų prie tokių kiemų asfaltavimo ir šaligatvių tiesimo darbų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+20 # Ukmergietis 2016-04-17 12:49
Visu pirma ne 400, o 4000 parašų.Tai kiek daugiau ponia Vilma, ar ne. Ir jei PSPC iš greitosios uždirba 80000 € pelno, tai gyventojai turi teisę reikalauti padidinti iki 3 GMP ekipažų. Labai nusivyliau meru. Rinkom kaip nepriklausoma merą, o jis pasirodo "kažkieno" marionetė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+21 # Ukmergietė 2016-04-17 15:29
Tikrai greitoji skubiem iškvietimams. Kvietėm greitąją į kavinę "Kolegos", kai gedulingų pietų metu garbingo amžiaus moteriškei pasidarė bloga, ji nualpo. Moteris turi problemų su širdim. Tai laukėm pusę valandos. Gerai, kad pati šiaip taip atsigavo. Ir čia skubumas? Viena greitoji Vilniuje, kita Siesikuose. O trečios nebėr. Va ir rezultatai. Reikia ne pagal bendrą gyventojų skaičių greitųjų kiekio, o pagal vidutinį gyventojų amžių. Kuo vyresni žmonės ranone lieka, tuo daugiau ekipažų reikia. O gal norima, kad kuo greičiau pensininkai išmirtų?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # Keista.. 2016-04-18 11:24
Žinant, kad visa regioninė žiniasklaida kažkam pavaldi, gal čia specialiai supainiota ir vietoj 400 padaryta 4000? Paskaitys va bobelė, kad tik 400 žmonių pasirašė, sakys, kad čia dabar veltui kipišą kelia... Gal taip norėjot sumažinti pasipiktinimą?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # Keista.. 2016-04-18 11:25
vietoj 4000 padaryta 400***
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-10 # klaida 2016-04-18 12:39
Labai apgailestauju dėl klaidos - 4000.
Būčiau tikrai įsidėjusi, jei parašų rinkėjai būtų redakciją apie tai informavę.


V. Nemunaitienė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # fuj 2016-04-18 15:11
Būtu gražu jei atsiprašytumėt Ukmergiečių, nes rinko daugybė žmonių:-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-8 # klaida 2016-04-18 16:02
Tikrai labai apgailestauju. Apie tai jau parašiau.
Ar turėčiau viešai atgailauti miesto aikštėje?




V. Nemunaitienė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # GMP 2016-04-18 19:27
Tai labai kenkia ir taip prastam laikraščio įvaizdžiui.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-6 # iš šono 2016-04-18 22:53
Atsirado mat gi politikos meistrai ir finansų žinovai, nueitumėt į valdžia atsiprašant apsikasoje stumdėt iš baimės, o ne rėktumėt, kad vienos greitosios trūksta (nors aišku dažniausiai tokie žmonės tik ir moka kalbėti ir verkti, o kad ką nuveikti tai kam juk gali kiti padaryti) Meras, kaip meras kliurku pasitaiko, bet parodykit nors viena Lietuvos merą kuris dirbtų be klaidų? Kas nors? Ar nors kokį paminėsit? Ne, nu tai ir sėdėkit ramus smegenų po skubinę neieškoję.
P.s o čia kas iš vis varo ant laikraščio tai iš vis atsigaukit, paskutinis laikraštis belikęs normalus, aišku neskaitant bobučių gimtuškės, tad gal eikit ir ten komentuokit jeigu jums čia kažkas blogai, ir be jūsų durnų komentarų išgyvens žinios...
Ačiū už dėmėsį.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # To GMP 2016-04-18 23:17
"labai kenkia"... Smalsu, kokie tyrimai atlikti ir mėginiai paimti, nustatantys, kad "labai". Dar įdomiau - "kenkia". Jeigu jau toookie žinovai, tai reikėtų konkrečiai nurodyti, iš kurios pusės, iš kokio aukščio tas "kenkia" ir kokio dydžio yra "labai". Nes vien tik tuščiai "konstatuoti"... Ir šiaip tokie žinovai galėtų patarti, su kokia vakcina apsisaugoti, kad taip "labai nekenktų". Ir - dėl "ir taip prastam". Jeigu jau reiškiam savo nuomonę, nebijokim pagrįsti, kame tas prastumas, nes, kiek žinoma, visuomenės tyrimai šiuo klausimu taip pat nebuvo atlikti. Tad toks akivaizdus šališkumas gali būti nesuprantamas šių komentarų skaitytojams dėl tokio, manyčiau, piktoko ir ironiško požiūrio. O jeigu jau neturim kuo paremti nuomonės ir ką konkretaus išdėstyt, tai tokios Jūsų, gerb. GMP, rašliavos ir užsibaigia tik ties tamstos panose... Daugiau šypsenų, mielieji, juk PAVASARIS...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-6 # pilnatis 2016-04-19 07:53
gerai jūs čia gyvenat Ukmergėje, jei tik tokios problemos.
Koks durnius apskritai galėjo tuos parašus rinkti jei aišku, kad nieko nepakeis. matyt reikėjo vienai poniai politinių balų pasirinkti. Gėda žmones kvailiais laikyti.
iš kitos pusės - paranoja dažniausiai pasireiškia prieš pilnatį. žiūrėkim į kalendorių
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # šiukšliadėžės 2017-03-20 09:33
Ne tik Jonavoje trūksta šiukšliadėžių, bet ir kituose miestuose. Jau praėjo metai, įdomu ar atsirado tos naujos šiukšlių dėžės?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų