Amžinybėn išlydėjo globos namai

Antradienį į amžino poilsio vietą išlydėtas Ukmergės vaikų globos namų auklėtinis. Aiškinamasi, kas baisaus galėjo nutikti, kad paauglys pakeltų prieš save ranką.

16-metis iš gyvenimo pasitraukė sekmadienio vakarą. Jo kūnas aptiktas šalia Pivonijos mikrorajono esančio miško pakraštyje.

Tą patį vakarą, iškart po įvykio, į Ukmergės vaikų globos namus buvo sukviesti visi atsakingų tarnybų specialistai bei sudarytas krizių valdymo planas.

Pirmadienį Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas sudarė darbo grupę dėl krizinės situacijos Ukmergės vaikų globos namuose. Darbo grupei vadovauja Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova.

Sekmadienį į vaikų globos namus atvyko psichologų, vaiko teisių apsaugos specialistų komanda.

Iš gyvenimo pasitraukęs paauglys antradienį buvo palaidotas įstaigos lėšomis.

Policijoje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tuo tarpu mero potvarkiu sudaryta darbo grupė, susipažinusi su dėl šio įvykio surinkta medžiaga, neįžvelgė padarytų klaidų, susijusių su minėto nepilnamečio ugdymu, mokymu ar globa.                                       

„Ukmergės vaikų globos namų ir „Šilo“ pagrindinės mokyklos darbuotojai savo pareigas atliko tinkamai. Vaikinas išgyveno paauglystę – daugeliui sunkų, sudėtingą amžiaus tarpsnį, be to, buvo socialiai pažeidžiamas. Dvejus metus praleido Širvenos socializacijos centre, iš kur sugrįžo šių metų sausio mėnesio pabaigoje. Kadangi nebuvo linkęs mokytis mokykloje, „Šilo“ pagrindinė mokykla jam buvo organizavusi jo mokymą namuose pagal individualų ugdymo planą“, – sakė darbo grupei vadovaujanti Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova.

Pasak jos, Ukmergės vaikų globos namuose gyvena dar 3 nusižudžiusio nepilnamečio broliai, o dar 3 jo broliais bei seserimis rūpinasi globėjų šeimos. Su sukrėstais paaugliais dirba abiejų ugdymo ir mokymo įstaigų bei Ukmergės rajono pedagoginės psichologinės tarnybos psichologai.

UŽ inf.

  • „Jaunimo linija“ – 8 800 28888 – visą parą
  • „Vilties linija“ – 116 123 – visą parą
  • „Pagalbos moterims linija“ – 8 800 66366 – 10–21 val.
  • „Vaikų linija“ – 116 111 – 11–21 val.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų