Patarimus ukmergiškėms dalijo stilistė

Rima ir Eugenijus Jasiūnai kartu ir gyvenime, ir versle. Gedimino Nemunaičio nuotr. Rima ir Eugenijus Jasiūnai kartu ir gyvenime, ir versle. Gedimino Nemunaičio nuotr.

„Eifelyje“ įsikūrusioje parduotuvėje „Rimella“ praėjusią savaitę viešėjo, su klientėmis susitiko ir apie madą pasakojo stilistė, žurnalo „Laima“ mados redaktorė Giedrė Anužytė.

Šioje parduotuvėje prekiaujama avalyne ir rankinėmis, tad garsi stilistė taip pat rekomendavo, kokius reikėtų nešioti batelius, kokios rankinės prie jų labiausiai tiktų, į ką reikėtų atkreipti dėmesį kuriant šio sezono pavasario ir vasaros stilių.

Viešnios pastebėjimu, avalynė – būtent tas akcentas, kurį pakeitus, keičiasi ir mūsų stilius. Pažymėjo, kad šį sezoną juntama avalynės pakulnės žemėjimo tendencija, klasikinių batelių pakulnė storėja, tampa madingos avalynės detalės, tokios kaip kaspinai, kutai. Moterims paliekama laisvė nebederinti avalynės prie rankinės ar šalio, o tiesiog drąsiau rinktis ryškesnes avalynės spalvas.

Stilistė taip pat atkreipė dėmesį, kaip pagal šio sezono mados tendencijas minimaliomis priemonėmis atnaujinti garderobą ir kasdien atrodyti stilingai.

Parduotuvės savininkė Rima Jasiūnienė pasakojo, kad šiame versle jiedu su vyru Eugenijumi – jau keli dešimtmečiai, o „Rimella“ rudenį minės dešimties metų sukaktį.

Per tą laiką verslininkai seniai spėjo įsigilinti į klientų poreikius, išsiaiškinti, ko jiems labiausiai reikia, ko dažniausiai ieškoma. Pastebi, kad klientų didžiausi norai paprastai būna, kad batai būtų kokybiški, patogūs, gražūs ir ne itin brangūs. Šiuos prioritetus pagal svarbą kiekvienas išsidėlioja savaip...

Verslininkė sako, kad jie prekiauja lenkiška avalyne, nepriklauso jokiam tinklui, nevilioja garsiomis firmomis. Tačiau mato, kad jų siūlomi gaminiai žmonėms patinka. „Jei prekė bus nekokybiška, pirkėjai ją grąžins ir daugiau nesugrįš“, – paprastai aiškina R. Jasiūnienė.

Mato, kad dažniausiai perkama klasikinė avalynė. Moterys stengiasi, kad bateliai tiktų ir šventėms, ir darbui. Išskirtinio dizaino apavui Ukmergėje labai didelio poreikio nėra.

Artėjanti vasara avalynės ir rankinių pardavėjams – sezono metas. Juk batelių, basučių moterys visada perka daugiau nei žieminių aulinukų.

Kokios didžiausios šių metų mados naujovės? Ką nauja siūlo gamintojai? R. Jasiūnienė pasakojo, kad šiemet siūloma pastebimai daug sidabrinės ar aukso spalvos vasarinių batelių. Basutės puošiamos įvairiais kaspinėliais. Taip pat pastebi, kad sunku suprasti, smaili ar buka avalynė dabar madinga, nes naujausi modeliai siuvami ir tokiomis, ir tokiomis noselėmis.

Rankinių pasaulyje taip pat labai ryškių pokyčių įžvelgti sunkoka. Formos, spalvos, dydžiai – kuo įvairiausi. Mados viršūnėje šį sezoną – mažytės rankinės, į kurias telpa tik lūpdažis ir mobilusis telefonas. Tokiomis prekiaujama, tačiau verslininkė neabejoja, kad jos niekaip nenurungs mūsų moterų pamėgtų patogių, talpių rankinių.

Daugumą savo pirkėjų verslininkai bent jau iš matymo pažįsta. Džiaugiasi, kad, kartą įsigiję daiktą, šie pas juos sugrįžta. Pastebi, kad perka ir pravažiuojantys klientai iš aplinkinių rajonų. Jie tvirtina, kad čia kainos nesikandžioja.

Ukmergiškiai Eugenijus ir Rima Jasiūnai neseniai priėmė drąsų sprendimą: prieš savaitę tokiu pačiu pavadinimu parduotuvę atidarė Utenoje. Neslepia, kad šį žingsnį žengti paskatino liūdnos gyventojų, o kartu ir pirkėjų mažėjimo tendencijos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų