Už nuopelnus – padėkos ženklai

Mero padėkos ženklai įteikti V. Petrauskui, R. Ališauskaitei, J. Dragūnui. Gedimino Nemunaičio nuotr. Mero padėkos ženklai įteikti V. Petrauskui, R. Ališauskaitei, J. Dragūnui. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Miesto šventėje, padėkos partneriams ir rėmėjams vakare, Mero padėkos ženklu apdovanoti trys nusipelnę ukmergiškiai ir du užsienio delegacijų atstovai.

Ukmergės kultūros centro choro „Magnificat“ vadovė, Švč. Trejybės bažnyčios vargonininkė Regina Ališauskaitė Mero padėkos ženklu apdovanota už sakralinės kultūros puoselėjimą, tarnystę ir žmonių telkimą.

Bažnyčioje giedantis choras „Magnificat“ dalyvauja įvairiuose muzikiniuose renginiuose, koncertuoja įvairiose Lietuvos bažnyčiose. R. Ališauskaitės dėka choras yra Pasaulio Lietuvių dainų švenčių, Rytų Lietuvos regioninės dainų šventės dalyvis.

Jonas Dragūnas apdovanotas už inovatyvių vaikų ir jaunimo neformaliojo ugdymo metodų įgyvendinimą Ukmergės rajone, skautiškų vertybių formavimą.

J. Dragūnas yra stacionarios skautų stovyklavietės – neformaliojo ugdymo centro „Skautų slėnis“ – įkūrėjas ir šeimininkas, kartu su kitais įkūrė lauko pedagogikos darželį „Vėjo šalies vaikai“. Visa J. Dragūno veikla nukreipta į vaikų ir jaunimo neformalųjį ugdymą, darnų jų būvį su gamta ir su savimi gamtoje. Ypač daug laiko ir energijos J. Dragūnas skiria vandens turizmui, buriavimui, kelionėms vandeniu, regatoms, laivų ir jachtų statybai, be to, šias veiklas vykdo ir vysto kartu su jaunaisiais ugdytiniais.

Savo asmeninį gyvenimą taip pat skiria gamtosaugos, ekologijos, švarios energijos propagavimui bei diegimui į kasdienę buitį.

Vilius Petrauskas šį apdovanojimą pelnė už asmeninį indėlį ir nuoseklų bendradarbiavimą neįgaliųjų socialinės gerovės kūrimo srityje.  V. Petrauskas nuo 1990 m. dirba Jasiuliškių socialinės globos namų direktoriumi. Jo iniciatyva 2002 metais įkurtas pirmasis Lietuvoje globos namų dienos užimtumo centras ,,Ąžuolas“, kurį lanko 60 įstaigos neįgaliųjų.

Direktorius daug dėmesio skiria neįgaliųjų gyvenimo kokybės gerinimui. Jis kartu su valstybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, psichikos sveikatos centrais, neįgaliųjų organizacijomis dalyvauja įvairiuose projektuose, susijusiuose su neįgalių žmonių socialine integracija. Jo iniciatyva parengti ir įgyvendinti projektai kartu su  Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija ,,Viltis“, kurių  metu Baltarusijos, Ukrainos savivaldybių administracijos bei globos įstaigų specialistai analizavo globos įstaigų veiklos aktualijas.

Mero padėkos ženklais apdovanoti ir du užsienio piliečiai.

Už ilgametę draugystę ir asmeninį indėlį plėtojant tarptautinį bendradarbiavimą įvairiais savivaldos lygmenimis apdovanotas Latvijos Respublikos Livani savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aivars Smelcers.

Jo dėka užsimezgė daug gražių tarptautinio bendradarbiavimo pavyzdžių Ukmergės ir Livani bendruomenių, įstaigų, nevyriausybinių organizacijų lygmeniu. A. Smelcers ir kitų Livani savivaldybės atstovų dėka pavyko mūsų rajono kolektyvams, bendruomenėms, organizacijoms, įstaigoms, menininkams atrasti naujų ryšių, pažinčių ir galimybių keistis informacija, susipažinti su kaimyninio užsienio kultūra.

Kadangi A. Smelcers negalėjo atvykti į Ukmergę, jam skirtą apdovanojimą atsiėmė Livani savivaldybės administracijos atstovė Inta Raubiška.

Švedijos Skovde universiteto dėstytoja, ekonomikos mokslų daktarė Lotten Svensson apdovanota už socialinės gerovės tarptautinių projektų įgyvendinimą mūsų rajone ir kultūrinio bendradarbiavimo plėtrą. L. Svensson iniciatyva užsimezgė draugystė su Švedijos Herrljungos savivaldybe. 2008–2009 metais mūsų rajono savivaldybė vykdė tarptautinį projektą „Socialinių paslaugų kokybės gerinimas stiprinant bendradarbiavimą bei pritaikant Europos šalių patirtį“.

L. Svensson parengė ir koordinavo projektą „Pilnavertis vaikų augimas“, kuriam finansavimą skyrė švedų programa.

Atvykusi į Ukmergę viešnia visuomet aplanko vaikų globos namus, senelių namus, inicijavo švedų paramą.

Apdovanojimus įteikė rajono meras Rolandas Janickas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų