Gabiausieji pagerbti jiems skirtame renginyje. Autorės nuotr. Gabiausieji pagerbti jiems skirtame renginyje. Autorės nuotr.

Vaikystės dieną, minint mokslo metų pabaigą, kartu pagerbti ir patys gabiausi mūsų rajono moksleiviai. Jiems skirti piniginiai prizai iš savivaldybės gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo.

Tokiais prizais mokiniai apdovanojami du kartus per metus – prieš Kalėdas ir baigiantis mokslams. Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo komisijai mokyklos, sporto ir kitos organizacijos teikia švietimo, meno, kūrybos, sporto veiklose pasižymėjusiųjų kandidatūras.

Šiemet išskirti respublikinių lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, informatikos ir kitų olimpiadų laimėtojai bei prizininkai, akcentuoti ukmergiškių pasiekimai Lietuvos kino centro konkurse „Jaunasis kino kritikas“, Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos organizuotame konkurse „Lietuvos policija atkūrus nepriklausomybę“, tarptautiniame sakralinės muzikos festivalyje Latvijoje, kituose projektuose. Tarp jų – ir tarptautinis lietuviškos patriotinės dainos konkursas-festivalis „Dainuoju Lietuvai“, Ukrainos kultūros ir turizmo departamento humanitarinės politikos valdybos organizuojamas konkursas-pleneras „Pilių etiudas“.

Kaip visuomet, galime pasidžiaugti jaunųjų sportininkų, garsinančių Ukmergę ir už šalies ribų, gausa. Mūsiškiai – tarp Lietuvos svarsčių kilnojimo federacijos dvikovės čempionato, futbolo, krepšinio, kikbokso, sambo turnyrų laureatų ir prizinių vietų laimėtojų. Ne viena pati aukščiausia vieta parvežta iš Lietuvos specialiosios olimpiados, kurioje dalyvavo plaukikų iš „Ryto“ specialiosios mokyklos.

Komandoms ir pavieniams moksleiviams išdalyta 5662 Eur – nuo 38 iki 114 Eur.

Nuo šiemet fondo nuostatuose esama naujovių. Nutarta, kad puikiai besimokantys rajono bendrojo ugdymo mokyklų 5–12 klasių mokiniai, kurių visi metiniai pažymiai yra 10 balų, taip pat verti piniginių prizų. Naujus nuostatus balandį patvirtino rajono savivaldybės taryba. Vien dešimtukais mokslo metus baigusiam mokiniui nuspręsta skirti 38 eurus.

Tokių mokinių šį kartą – 34, jie taip pat pasveikinti kraštotyros muziejuje ketvirtadienį vykusiame apdovanojimų renginyje. Iš viso pirmūnams skirta 1292 Eur.

Ne vienu juo džiaugiasi Antano Smetonos gimnazija, „Šilo“, Dukstynos pagrindinės mokyklos. Daugiausia geriausiai besimokančiųjų – net dešimt – Jono Basanavičiaus gimnazijoje.

Susirinkusiuosius sveikino savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė, fondo komisijos pirmininkas, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas. Gabiausių vaikų apdovanojimų, padėkos jų mokytojams, treneriams šventėje dalyvavo ir tėvelių.

Dėkota prie fondo veiklos finansiškai prisidedantiems rėmėjams: įmonėms „Likmerė“, „Ukmergės melioracija“, „Ukmergės keliai“, „Ukmergės duona“, „Baltukmės statyba“, „LitCon“, Ukmergės pramonės parkui.

Kompoziciją „Mano CV“ pristatė Jono Basanavičiaus gimnazijos skaitovai, neseniai Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurse užėmę trečią vietą. Juos rengė mokytoja Vida Šidlauskienė. Šiame konkurse gimnazistai buvo apdovanoti Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro III laipsnio diplomu.

Šiemet birželio 27 d. sukaks dešimt metų, kai tarybos sprendimu „Dėl Ukmergės rajono savivaldybės gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo steigimo ir nuostatų patvirtinimo“ buvo įsteigtas šis fondas. Jo tikslas – remti ir skatinti gabius bei talentingus Ukmergės rajono savivaldybėje gyvenančius vaikus ir jaunimą (iki 25 metų), pasiekusius puikių rezultatų akademinėje, meninėje, techninėje ir sportinėje veikloje.

Fondo nuostatuose taip pat numatyta teisė gauti socialinę paramą. Ji skiriama jaunuoliams (-ėms), su pagyrimu baigusiems rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas, įstojusiems į aukštųjų universitetinių mokyklų nuolatinių studijų programas, taip pat besimokantiems pirmame bei antrame kurse su ne mažesniu kaip 9 balų vidurkiu. Tiesa, reikia atitikti bent vieną iš šių kriterijų: jaunuolis yra iš nepasiturinčios šeimos, našlaitis arba turi negalią.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # nida 2017-06-06 11:29
Kurioje čia mokykloje tokios grindys ir tokios kedės?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų