Teigiamai įvertinta rajono socialinių paslaugų plėtra

Rajono meras R. Janickas ministrui L. Kukuraičiui įteikė mūsų krašto duonelę. Rajono meras R. Janickas ministrui L. Kukuraičiui įteikė mūsų krašto duonelę.

„Esate pavyzdys, kaip reikia plėtoti socialinių paslaugų įvairovę. Vadovaujatės devizu: „Nėra kada laukti“. Šalyje dar tik įsibėgėjančiai priemonei – kompleksinės paslaugos šeimai – sugebėjote užbėgti „už akių“ ir įkūrėte savo Šeimos centrą.

O su vaikų globos pertvarka taip nuskubėjote, kad mūsų teisės aktai iš paskos nebespėja. Jūs viską teisingai darote, esame nustebinti jūsų požiūriu ir darbais“, – džiaugėsi Ukmergėje gruodžio15-ąją apsilankęs Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Ukmergės rajonas – 30-asis, kurį, tęsdamas tradicinius penktadienio vizitus per Lietuvos savivaldybes, šiemet aplankė ministras su savo komanda. Tokių vizitų tikslas – nuodugniai susipažinti su kiekvieno rajono socialinėmis problemomis, iniciatyvomis, stiprybėmis ir iššūkiais.

Jasiuliškių socialinės globos namuose surengtame susitikime su ministru L. Kukuraičiu ir jo patarėja šeimų ir savivaldybių klausimais Kristina Paulike dalyvavo Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, Jasiuliškių socialinės globos namų direktorius Vilius Petrauskas, jo pavaduotojas Algirdas Gimžauskas, užimtumo specialistė Vitalija Žvinienė ir Socialinio darbo padalinio vadovė Stanislava Vilčinskienė, Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorė Sigita Bakanauskienė, VšĮ „Lyderių karta“ direktorė Agnė Tėvelytė-Petronienė, Ukmergės vaikų globos namų direktorius Vygantas Kaselis, Švietimo pagalbos tarnybos direktorius Darius Danielius.

Susitikime apžvelgtos savivaldybės teikiamos socialinės paslaugos ir numatomos plėtros galimybės. Ministerijos atstovai ypač domėjosi rajone veikiančiais vaikų dienos centrais, kompleksinėmis paslaugomis šeimai, tarp kurių populiariausios yra psichosocialinė pagalba šeimai, meditacija, šeimų klubai, žygiai.

L. Kukuraičio teigimu, ministerija yra nusistačiusi pagrindines darbo kryptis ir didžiausio proveržio bus siekiama mažinant skurdą bei pajamų nelygybę, stiprinant šeimos ir vaiko apsaugą, taip pat skatinant socialinę piliečių atsakomybę.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+11 # Pilietis 2017-12-27 12:52
Iš kur tas šeimos centras? Dar viena neveikianti savivaldybės įstaiga, kuri puikiai atrodo popieriuje?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # PRIJAUČIANTIS 2017-12-27 14:52
pinigų plovykla,pasiteiraukit,kam padėjo :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų