Atliekų tvarkymo centro siūloma nesteigti

Daugiau nei prieš metus, kai į pabaigą ėjo sutarties terminas su komunalinių atliekų tvarkytoju UAB „Ekonovus“, Ukmergės rajono savivaldybė buvo nutarusi pati įsteigti rajono atliekų tvarkymo centrą.

Tada kalbėta, kad naujoji įstaiga būtų lyg apsisaugojimas nuo galimai grobuoniškų būsimo konkurso dalyvių siekių paslaugų kainas išpūsti.

Neseniai Ukmergės rajono savivaldybė pasirašė sutartį su nauju komunalinių paslaugų tvarkytoju. Po šios sutarties pasirašymo atliekų tvarkymo centro nutarta nebesteigti.

Šis siūlymas bus svarstomas šią savaitę vyksiančiame rajono tarybos posėdyje.

Skelbiama, kad pokyčių priežastis – konkursą laimėjęs naujas komunalinių atliekų tvarkytojas.

Šiemet vasario 27 d. savivaldybės administracija ir UAB ,,VSA Vilnius“ pasirašė komunalinių atliekų surinkimo ir jų vežimo į atliekų apdorojimo ar šalinimo įrenginius paslaugos teikimo sutartį.

Skelbiama, kad pasiūlyta atliekų tvarkymo paslaugų teikimo kaina neviršijo paskaičiuoto maksimalaus įkainio.

Sprendimą steigti Ukmergės atliekų tvarkymo centrą rajono taryba buvo priėmusi 2016 m. gruodį. Tiesa, vėliau sumanymas buvo kiek pristabdytas ir rekomenduota steigimą atidėti iki paaiškės konkurso komunalinių atliekų paslaugoms teikti rezultatai ir siūlomos naujos kainos.

Konkurso dalyviams pasiūlius nepagrįstai didelę kainą būtų steigiamas minėtas centras ir jam pavesta vykdyti paslaugas už iki konkurso nustatytą tarifą.

Naujas paslaugų teikėjas UAB ,,VSA Vilnius“ darbą Ukmergėje turėtų pradėti kovo 28 dieną.

Savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė patikino, kad gyventojai iš pradžių pasikeitimų neturėtų pajusti – naujasis vežėjas veiklos pradžioje buitines atliekas veš senu grafiku.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų