Skautai tikisi surinkti lėšų sodybai prie Žirnajų

Prie Žirnajų ežero tradiciškai vyksta regatos. Prie Žirnajų ežero tradiciškai vyksta regatos.

Ukmergės jūrų skautai perka stovyklavietę – sodybą prie Žirnajų ežero – ir tikisi, kad dalis lėšų brangiam pirkiniui bus suaukota.

Šią žinią trečiadienį organizacija paviešino savo feisbuko paskyroje, kviesdami bičiulius prisidėti prie idėjos vystymo ir jaunų žmonių ugdymo.

Ukmergės jūrų skautų ir „Skautų slėnio“ vadovas Jonas Dragūnas pasakojo, kad sklypo prie Žirnajų jų veiklai vykdyti ieškoma maždaug penkerius metus.

Dairėsi ne tik spaudoje ar skelbimų portaluose – patys apėjo pakrančių sklypų savininkus. Tiksliai žinojo, kurie iš jų pardavimus planuoja.

Šiemet Ukmergės rajono taryboje buvo pritarta sumanymui rajono savivaldybei įsigyti sklypą viešam paplūdimiui įrengti prie to paties Žirnajų ežero. Kodėl nelaukia, kuo šis sumanymas baigsis ir kada bus skelbiamas konkursas sklypui įsigyti? Juolab kad rajono vadovai, teikdami tokį siūlymą, be kita ko, kalbėjo apie tai, kad sklypas reikalingas skautams.

J. Dragūnas sako, kad viso šio sprendimo baigtis – labai neaiški, o pati valdiška institucija – nepaslanki. Be to, viešame paplūdimyje tektų labai derintis, kiltų nepatogumų, reiktų nuolat transportuoti turimas jachtas, kurių šiuo metu jau turi net 14.

Ukmergės „Skautų slėnis“, pasak jo vadovo, siekia pasaulinės skautų organizacijos pripažinimo. Yra pateikę visus reikiamus dokumentus ir siekia atestacijos. Turėti sklypą prie ežero stovyklavietei, kur vyktų jūrų skautų veikla, – viena iš sąlygų, kuri pagreitintų ukmergiškių pripažinimą pasauliniame kontekste.

J. Dragūnas sako tikrai nesitikintis, kad trijų hektarų sklypui su statiniais prie ežero įsigyti finansinę paramą suaukos mūsų tautiečiai.

Tačiau tvirtai žino, kad visą reikiamą sumą – 140 tūkst. Eur – pavyks surinkti. Tai nėra skubus – visų metų planas, prie kurio, tiki, prisidės pasaulio lietuviai ir pasaulio skautų organizacijos. Veiklą vykdanti įstaiga dalį lėšų jau turi ir pati. 

Su 3 ha sklypo su statiniais Totoriškių kaime, ties Širvintų rajono riba, turinčio 200 metrų smėlėto kranto, savininkais, sako, dėl šio termino sutarta.

Ukmergės jūrų skautai šiuo metu veiklą vykdo Pabaisko seniūnijoje Sukinių kaime. Tai būtų antroji jų stovyklavietė mūsų rajone.

*******

Skautai (angl. scout – „žvalgas”) – visuomeninė savanoriška vaikų ir jaunimo neformalaus ugdymo organizacija.

Vadovaudamiesi pradininko Roberto Baden-Powellio (1857–1941) išdėstytomis idėjomis, skautai siekia ugdyti savo narius dorais, kilnios dvasios, tvirto būdo, sveikais, sąmoningais, mylinčiais gamtą žmonėmis ir naudingais piliečiais savo valstybei.

Skautų šūkis – „Dievui, Tėvynei, artimui“, o pošūkis – „Budėk“.

Pasaulyje skautų judėjimui priklauso daugiau nei 28 mln. įvairaus amžiaus skautų ir skaučių iš 216 šalių bei regionų. Per visą skautijos istoriją judėjimui priklausė per 580 milijonų skautų.

1918 m. lapkričio 1 d. įsteigtas pirmasis skautiškas vienetas Lietuvoje. 1922 m. įkurta Lietuvos jūrų skautų sąjunga. 1989 m. Lietuvos skautų sąjunga atkurta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų