Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pasibaigus brandos egzaminų sesijai Ukmergės abiturientams iš tiesų yra ko džiaugtis. Turime iš viso 25 šimtukus, kai kurie mokiniai jų gavo ne po vieną.

Geriausiais rezultatais ir apskritai dar neregėtu rajone šimtukų skaičiumi šiemet nustebino Antano Smetonos gimnazija. Ji „susižėrė“ net 21 šimtuką.

Pačiais aukščiausiais balais egzaminus išlaikė 17 šios gimnazijos abiturientų, kai kurie gavo po du šimtukus. Tokių moksleivių – keturi. Šitaip įvertintos šešiolikos gimnazistų, laikiusių valstybinį anglų kalbos egzaminą, žinios. Taip pat trys šimtukai gauti už informacinių technologijų valstybinį brandos egzaminą, po vieną – už matematikos ir rusų kalbos egzaminus.

Šimtukais džiaugiasi ir Jono Basanavičiaus gimnazija. Trijų gimnazistų anglų kalbos egzamino darbai buvo įvertinti 100 balų. Vieną šimtukininką, visus pranokusį laikant informacinių technologijų egzaminą, turi Taujėnų gimnazija.

Vadovaujantis Ukmergės rajono savivaldybės gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo nuostatais, piniginėmis premijomis apdovanojami valstybinių brandos egzaminų metu gavusieji šimto balų įvertinimus. Už vieną šimtuką moksleiviams išmokėti 76 eurai, už du – 114 eurų.

Pernai rajone po brandos egzaminų sesijos būta perpus mažiau – 12 – šimtukų.

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas informavo, kad šiemet turime ir tokių abiturientų, kurie vieno ar kito egzamino neišlaikė. Tačiau jų, anot vedėjo, – „ne per daug“. Keletas mokinių teikė apeliacijas, kai kurių darbų įvertinimai buvo pakeisti – rezultatai pagerėjo.

Egzaminų balai – vienas pagrindinių rodiklių, jaunuoliams renkantis tolesnius mokslus ir stojant studijuoti. Dėl savo pasirinkimo jie turėjo apsispręsti iki šio pirmadienio 12 val. Iki tada stojantieji registravo ir koregavo savo prašymus Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje.

Nespėjusieji galės užsiregistruoti papildomo priėmimo metu, rugpjūčio 13–17 d., – tuomet pretenduos į likusias po pagrindinio priėmimo laisvas vietas.

Kvietimai studijuoti būsimiems studentams bus siunčiami liepos 26 d. iki 12 valandos. Juos stojantieji galės matyti prisijungę prie savo prašymo paskyros, taip pat kiekvienam internetu prašymą pateikusiam asmeniui bus siunčiami elektroniniai laiškai apie kvietimą studijuoti ir kita svarbi informacija.

Rugpjūčio 1 d. 12 val. prasidės antrasis bendrojo priėmimo etapas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų