Pristatė ES ir Europos Parlamento aktualijas

Seminaro lektoriai suteikė daug naudingų žinių žiniasklaidos atstovams. Gedimino Nemunaičio nuotr. Seminaro lektoriai suteikė daug naudingų žinių žiniasklaidos atstovams. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Europos Parlamento biuras Lietuvoje ir Lietuvos žurnalistų sąjunga surengė seminarą regionų žurnalistams ir leidėjams.

Jame pristatytos ES ir Europos Parlamento aktualijos bei pateikta daug žiniasklaidos srityje reikalingos informacijos, susijusios ES patvirtintais reglamentais.

Vienas iš jų – bendrasis duomenų apsaugos reglamentas.

Apie tai kalbėjo žurnalistų etikos inspektorė Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė ir Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos Teisės skyriaus vedėja Danguolė Morkūnienė.

Apie ES daugiametę finansinę programą, paramą Lietuvai ir apie tai, kaip ši parama ateityje keisis, papasakojo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje vadovo pavaduotojas Marius Vaščega.

Susitikime pažymėta, koks svarbus žiniasklaidos vaidmuo užtikrinant ES paramos skaidrumą regionuose.

Tam pritarė ir patys daug klausimų sulaukę Viešųjų pirkimų tarnybos direktorė Diana Vilytė, Europos socialinio fondo agentūros direktoriaus pavaduotojas Aurimas Morkūnas, Nacionalinės mokėjimo agentūros Projektų vertinimo ir administravimo skyriaus vedėja Genovaitė Beniulienė.

Susitikimą vedė, daug aktualių klausimų lektoriams uždavė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotoja Brigita Sabaliauskaitė.

Informacija apie autorių teisės interneto žiniasklaidoje pasidalijo Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos (LATGA) teisininkė Radvilė Bieliauskienė, Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA direktoriaus pavaduotoja Martyna Gudaitė Gulbinienė.

Apie svarstomus ES teisės aktus kalbėjo Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius, apie netikras naujienas ir kaip nuo jų apsiginti – „Delfi“ projekto „Demaskuok“ redaktorius Vaidas Saldžiūnas.

Daug naudingos informacijos vartotojams suteikė Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorė Neringa Ulbaitė, Europos vartotojų centro specialistės Rasa Tiaškevičienė ir Miglė Akulevičienė, Lietuvos vartotojų organizacijų aljanso tarybos narys Kęstutis Kupšys.

Kitų metų gegužės 26 d. vyks Europos Parlamento rinkimai, tad seminare suteikta žinių, svarbių ne tik žiniasklaidos atstovams, bet ir kiekvienam mūsų šalies piliečiui.

Šias temas išsamiai nagrinėjo Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius, Europos Parlamento biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė, EP biuro Lietuvoje atstovas žiniasklaidai Robertas Pogorelis.

***

Europos Parlamentas įsikūręs trijų šalių miestuose: Briuselyje (Belgija), Strasbūre (Prancūzija) ir Liuksemburge.

***

Europos Parlamentas turi sprendžiamąjį balsą priimant kone visus Europos Sąjungos teisės aktus. Tai vienintelė tiesiogiai renkama ES institucija, atspindinti politinę Europos įvairovę ir piliečių pasirinkimą. Į Europos Parlamentą renkamas 751 narys.

***

Kartu su valstybių narių vyriausybėmis, kurių atstovai posėdžiauja Taryboje, Europos Parlamentas priima ES teisės aktus, drauge su Taryba kasmet tvirtina ateinančių metų metinį ES biudžetą ir praėjusių metų išlaidas.

***

EP narius kas penkerius metus tiesiogiai renka 28 ES valstybių narių rinkėjai.

***

Europarlamentarai posėdžiauja frakcijomis, į kurias buriasi ne pagal tautybę, o pagal politines pažiūras.

***

EP dokumentai skelbiami visomis 24 ES kalbomis ir kiekvienas EP narys turi teisę kalbėti viena iš jų.

***

2014–2019 metų Europos Parlamento kadencijoje dirba 11 europarlamentarų, išrinktų Lietuvoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų